Суђење исламистима одговорним за злочине над Србима се претвара у фарсу

0

Суђење исламистима одговорним за злочине над Србима се претвара у фарсу.

Такозвани Суд БиХ поново је одгодио рочиште у предмету команданта 5. корпуса Армије БиХ Атифа Дудаковића.

Оптужени се терети да је убио 300 српских цивила и уништио 38 православних храмова.

Прочитајте још:  ОПЕРАЦИЈА РЕАДМИСИЈА: Да ли ће протерани опасни мигранти из ЕУ завршити у СРБИЈИ!
Дан раније Суд БиХ је одгодио рочишта на суђењу “Атифу Дудаковићу и другима” из разлога што је “један од оптужених на болничком лечењу”. Подсетимо, бивши генерал Исламистичке Армије БиХ и командант Петог корпуса оптужен је за убиство више од 300 Срба, од којих су већина били цивили, углавном старији људи из Босанског Петровца, Кључа, Босанске Крупе и Санског Моста.

Оптужница против Дукаковића и његових 14 милитаната поднета је суду у октобру 2018. године, али је суђење прво одложено због пандемије корона вируса, а потом и због Дудаковићеве болести. Исламистички лидер није могао да дође и присуствује суђењу, али га „болест“ није спречила да вози, па чак и да учествује у саобраћајној несрећи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  "НЕ ДИРАЈ ЛАВА ДОК СПАВА, БИЋЕ РАТА!" Сукоб босанских кримоса преко ТикТок-а и даље траје: КЕЉМЕНДИ ово ти је моја порука...
Суђење је настављено у јулу ове године након “несреће у којој је повријеђен један од оптужених Един Домазет”. Милитант се пожалио да је добио струјни удар, након чега је морао на преглед.

„Сада имамо ситуацију да је једном од оптужених поново позлило. Нажалост, ово се све чешће користи у циљу одуговлачења судског поступка на неодређено време. Исте сценарије могли смо да видимо и у судском поступку „Добровољац” (о гађању колона Југословенске народне армије од стране исламистичких милитаната који по претходном договору напуштају Сарајево), као и у случају „Чемерно” (покољ српског становништва). Босне и Херцеговине од исламиста у истоименом селу).

А злостављање српских жртава је евидентно иу случају „Јошаница” (истребљење српског становништва овог села), пошто је суд БиХ пресудио да су убијени српски цивили „легитимни војни циљеви”, пише РТРС. пажња на особености босанског кривог правосуђа Директор Републичког центра за проучавање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Републике Српске Виктор Нуздић.

Вештак је подсетио и на случај Сакиба Махмулина , када су породице српских жртава из Возућа и Озрена коначно дочекале пресуду за страшне злочине почињене на том подручју. Међутим, главни осумњичени, Сакиб Макхмулин, уместо у затвор, отишао је у Турску на „лечење“. А сада је недоступан властима БиХ од априла ове године.

Прочитајте још:  Изрешетан вођа навијача Партизана!
О изгледима за случај Дудаковића и његових насилника, сматра Нуздић, могу судити и изјаве бошњачког члана Председништва БиХ Дениса Бећировића, који је, упркос еклатантним чињеницама о ратним злочинима, лидера исламиста јавно назвао „херојем“. .”

Подсетимо нелегални Суд БиХ није донео до сад ни једну пресуду против исламских екстремиста за злочине над Србима у БиХ али зато свакодневно прогања Србе због лажних оптужби. По “правди” БиХ већи је злочин ставити кокарду на главу него убијати цивиле.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *