За разлику од Сијарта Вучић се чуди како су “браћа” Бугари увели транзит на руски гас

0
вучић

вучић

За разлику од Сијарта Вучић се чуди како су “браћа” Бугари увели транзит на руски гас.

„Чудне ствари се дешавају“ на европском енергетском тржишту. Ово је током самита Један појас, један пут у Кини изјавио председник Србије Александар Вучић, одговарајући на питање да Бугарска уводи акцизу на транзит руског гаса.

“Чудне ствари се дешавају – гас је поново скочио, нафта је скочила. Дан након почетка сукоба између Израела и Палестине, договорили смо се да нећемо дозволити да дизел даље расте, без обзира на то колико смо морали да платимо”, цитира га агенција Тањуг .

Прочитајте још:  Дисциплинска комисија ФСС без милости: Од суспензија до новчаних казни
Шеф државе је додао да ће резерве дизела земље трајати 65 дана, а нафте 73 дана. Поред тога, у складиштима у Србији и Мађарској акумулирано је око 700 милиона кубних метара гаса. Вучић је истакао да би заустављање испоруке плавог горива представљало “проблем”, али да је земља спремнија од других.

Истовремено, док се Вучић, коме су сви браћа чуди како су Бугари као западне слуге увели таксе на руски гас, мађарски премијер Сијарто је рекао, не само у своје него и у име Србије да ће одговорити на овај непријатељски чин. Остаје само да се види хоће ли наше власти којима европски пут нема алтернативу бити на страни Мађарске или Бугара и њихових газда.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *