ОПЕРАЦИЈА РЕАДМИСИЈА: Да ли ће протерани опасни мигранти из ЕУ завршити у СРБИЈИ!

0
суботице, миграната

(Фото: АП)

Министри унутрашњих послова Европске уније (ЕУ) изразили су жељу на састанку у Луксембургу да убрзају повратак илегалних миграната који се сматрају опасним, после напада у Француској и Белгији које су починили радикализовани појединци.

„Особа која представља претњу безбедности једне државе чланице је и претња безбедности друге државе чланице ЕУ. Зато би требало да буде обавезно да се ти људе одмах врате”, изјавила је европска комесарка за унутрашње послове Илва Јохансон.

Предлог који је представљен 2018. за ревизију актуелне „директиве о враћању” странаца забрањује државама чланицама да одреде период за добровољни повратак држављанима трећих земаља у нерегуларној ситуацији, а који представљају претњу по јавну безбедност, преноси Бета-АФП.

Међутим, та директива је блокирана у Европском парламенту.

„Очекујемо да Европски парламент усвоји заједнички став. Сад је  време за то”, рекао је потпредседник Европске комисије Маргаритис Схинас.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Морамо да имамо обавезу да то нешто урадимо на ефикасан начин”, рекао је шведски министар Гунар Стромер.

Два шведска навијача убијена су у понедељак увече у Бриселу, а још један повређен у нападу Тунишанина коме је раније наређено да напусти територију Белгије.

Ниска стопа поврата у поређењу са наредбама за напуштање територије стално је тема дискусија у ЕУ. То се делимично може објаснити недостатком сарадње земаља порекла да врате своје држављане.

Између осталог Србија је са већином земаља ЕУ потписала споразум о реадмисији, а будући да је била транзит зона миграната, питање је да ли ће ови непожељни грађани на крају завршити баш код нас?!

BONUS VIDEO:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *