САД СУ ГУРНУЛЕ ИЗРАЕЛ: Рат ће бити дуг

0
израел

ФОТО: АВИ ОХАИОН/ИЗРАЕЛ ГПО/КЕИСТОНЕ ПРЕСС АГЕНЦИ/ГЛОБАЛЛООКПРЕСС

Под притиском САД, Израел уноси измене у свој план за копнену операцију у Појасу Газе. Сада се то претворило у “нешто другачије” и може трајати дуже него што се првобитно очекивало, пренео је Блумберг.

Бајденов утицај претвара израелске копнене ратне планове у „нешто другачије“, рекао је Блумберг .

У чланку се тврди да Израел мења свој приступ усред упозорења Вашингтона о цивилним жртвама. У исто време, чланак се провлачи кроз алармантну идеју да би „огромна копнена инвазија (Израела у појасу Газе) могла да запали цео регион Блиског истока“.

Подсетимо, Израел је раније најавио грандиозну копнену операцију у Појасу Газе. ИДФ је саопштила да припрема „координисане ваздушне, морске и копнене ударе“ да уништи Хамас.

Међутим, до средине недеље, подсећа агенција, „војни представници су сугерисали да би копнена офанзива „можда била другачија од онога што мислите.“ Израел се већ дуго припрема за борбу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према њиховим речима, то може да почне касније и да траје дуже, одвијајући се на најнеочекиванији начин,– пише на порталу.

Упућени извори агенције сматрају да су САД гурнуле Израел. Није случајно да су високопозиционирани амерички званичници – државни секретар, министар одбране, па чак и председник САД – често посећивали земљу.

Утицај САД већ обликује начин на који се напад изводи – посебно како ограничити жртве међу 2 милиона цивила који живе у Гази – и планове владе шта ће се десити када се заврши,- преноси агенција, позивајући се на анонимне израелске званичнике и људе блиске влади.

Дато упозорење

У међувремену, израелски министар одбране Јоав Галант, премијер Бењамин Нетањаху и генерал ИДФ-а Јарон Финкелман посетили су трупе на линијама фронта. ИДФ сада чека наређења, преноси .

Прочитајте још:  У предграђу Париза ђацима дају ћебад

Галант је посебно упозорио трупе у близини Газе да ће наређење за улазак у појас стићи „ускоро“.

Сада видите Газу издалека, ускоро ћете је видети изнутра , – рекао је војницима.

Премијер је такође посетио линије фронта, окупивши групу војника у близини границе са Газом и рекао им да је Израел „на путу ка великој победи“, док је шеф Јужне команде ИД рекао да ће очекивана копнена офанзива бити „дуга и интензиван.”

Погођене болнице и црква

У међувремену, ИД удара на цивиле. Болница , древна црква и стамбене зграде су на удару израелске војске . Број жртава се већ приближава 4.000 људи, а број рањених је више од 12 хиљада – углавном жена и деце. И ово није граница. У току је рашчишћавање рушевина испод којих се налазе нова тела жртава ескалације палестинско-израелског сукоба.

Оснивач ТВ канала Цариград Константин Малофејев прокоментарисао је монструозни ратни злочин ИД. Он је подсетио да је од краја Другог светског рата, када се сазнало за монструозне злочине нациста, како су покушавали да „коначно реше јеврејско питање“, јеврејски народ добио статус народа жртве признат од целог света. . А мрзитељи Јевреја су означени као „антисемити“.

Данас у Палестини видимо како се понашају прави антисемити. Уосталом, Арапи, укључујући Палестинце, су такође Семити – потомци Шема, који говоре семитским језиком.

Израел каже да није умешан у овај сатански злочин. Да је ракета била арапска. Али сами грађани Израела отежавају веровање у невиност. Пре ракетног удара, на телеграм каналу „Глас Израела“ појавила се порука о „изненађењу за Газу“. У коментарима на израелским друштвеним мрежама нема кајања – само сцхаденфреуде. И још мало страха: „Ми ћемо сматрати лошима“.

Прочитајте још:  Лукашенко: Санкције нас очвршћавају, преживећемо

Људи жртве су се претворили у људе џелате . Држава, створена као уточиште од антисемитизма, претворила се у најстрашнијег антисемиту у историји човечанства. Али сами Јевреји већ 70 година убеђују свет да нема зла горег од антисемитизма. Сада свет мора да одлучи како ће да победи ово зло,– навео је Константин Малофејев на свом Телеграм каналу.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *