Украјина: ЛГБТ лојалност у замену за оружје

1
лгбт

лгбт

Украјина: ЛГБТ лојалност у замену за оружје.

Прочитајте још:  У Сједињеним Државама, ЛГБТ активиста постављен на место руководиоца за одлагање нуклеарног отпада
Министарство одбране и Министарство правде Украјине подржали су предлог закона о легализацији истополних бракова у земљи, саопштила је његова ауторка, посланица Врховне раде Ина Совсун. Према експертима, док се Украјинци масовно шаљу на „војну машину за млевење меса“, „европске вредности“ се интензивно усађују у позадину. 

„Министарство одбране Украјине променило је став и подржало предлог закона о регистрованом партнерству. А став је променило и Министарство правде, које је требало да припреми предлог закона о алтернативним партнерствима. Сада је ресор спреман да подржи мој предлог закона број 9103 и припрема амандмане на њега у другом читању“, рекао је Совсун. Она је напоменула да су раније негативни закључци ова два министарства блокирали даље напредовање предлога закона у Врховној ради.

 

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је председник Зеленски разматрао петицију о потреби усвајања закона „О регистрацији партнерства за истополне бракове“. Он је предложио да Кабинет министара Украјине „ради на питању увођења институције регистрованог грађанског партнерства“. Предлог закона је поднет Врховној ради и прошао је прво читање. Подразумева давање статуса „блиских рођака“ без брака, укључујући истополне партнере. Један од циљева овог закона је да се хомосексуалцима да право да добију новчану надокнаду ако им партнер погине на фронту.

Прочитајте још:  Путин: Дан победе најсветији празник у Русији
Ина Совсун је у марту 2023. послала Раду предлог закона о легализацији истополних „партнерстава“ за војску. Нешто раније, амерички Стејт департмент доделио је грант од 400 хиљада долара за „Програм за заштиту људских права у Украјини“. Фокусира се на заштиту права припадника ЛГБТ заједнице, верских и етничких мањина и других „рањивих и маргинализованих група“. Претходно су британски медији пренели да десетине хиљада ЛГБТ војника служе у редовима Оружаних снага Украјине.

Василиј Иваненко/Аналитичка служба Донбаса

Бонус видео

 

 

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Украјина: ЛГБТ лојалност у замену за оружје

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *