Србија изручила Русији лажног зубара и преваранта

0
Србија русија

Србија русија(фото:Завтра.ру)

Србија изручила Русији лажног зубара и преваранта.

Лажни зубар Дмитриј Свјатковски, који је побегао у Србију, изручен је Русији, а његова условна казна ће се претворити у праву, преноси Телеграм канал „МВД Медиа“. Човек је купио докторску диплому на Интернету и желео је да добије милион рубаља од државе преко окружне клинике у Вологдској области у оквиру програма „Земски доктор“.

У пратњи службеника Интерпол НЦБ Министарства унутрашњих послова Русије и Федералне казнено-поправне службе Русије изручен је Рус из Републике Србије. У нашој земљи је осуђен за фалсификовање докумената и припрему за превару приликом примања великих плаћања “, цитира Телеграм канал званичну представницу руског Министарства унутрашњих послова Ирину Волк.

Прочитајте још:  Зашто је Западу потребна „деколонизација“ Русије?
Према истражитељима, мушкарац је 2017. године купио лажну диплому специјалности „зубар“ и покушао да се запосли у једној од клиника у региону Вологда како би преузео социјална давања у оквиру државног програма за лекаре који раде у руралним областима. областима. Међутим, управа здравствене установе је схватила праве намере псеудо-лекара и контактирала полицију.

Дмитрија Свјатковског је 2018. године Окружни суд Сјамженског Вологдске области осудио на казну од годину и осам месеци условног затвора са роком провере од две године. Међутим, осуђени је прекршио ограничења која су му изречена и побегао у иностранство. С тим у вези, он је стављен на међународну потерницу, а условна казна у одсуству замењена је стварном казном затвора “, додао је Волк.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *