Државотворни блок изнео предлог решења за Косово и Метохију!

1

На данашњој конференцији за медије Српске странке Заветници и Српског покрета Двери у Скупштини Србије изнет је нови предлог решавања косовске кризе.

 

Поводом доласка западних изасланика, најављеног за 21. октобар, који доносе ново условљавање и претње српском народу, председница Заветника, Милица Ђурђевић, рекла је да Србија нема никакву обавезу да испуњава западне налоге и услове јер није део Европске уније.

 

“Ми сматрамо да косовско питање није питање политичког маркетинга већ најважнија национална ствар”, изјавила је Милица Ђурђевић и изнела низ захтева државном руководству, подсећајући да се досадашњим споразумима са Приштином упорно гази Устав Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Ђурђевић је позвала власт да бар једном пред СБ УН изговори реч 12 44, будући да је Резолуција СБ УН 12 44 једини правно обавезујући споразум, чије се обавезе не спроводе на КиМ.

 

Она је подсетила да су Срби на КиМ очајни јер су остављени на немилост Куртијевим терористима.

 

“Ова власт заступа пробриселску политику која води у то да Србија на КиМ остане без онога што је сачувала 1998. и 1999. године. И ми немамо право да то немо посматрамо”, истакла је Ђурђевић.

 

Она је навела да су неки од захтева државотворног блока, упућени државном врху поштовање Резолуције 12 44, захтев за демилитаризацију и повлачење параполицијских хунти са севера Косова и Метохије, противљење чланству Косова у међународним организацијама.

 

Председник Двери, Бошко Обрадовић, поручио је да је политика садашњег режима довела до тога да Срби у сред Европе живе у логорима, а та политика мора да се мења и то овде у Београду.

Прочитајте још:  ХАРАДИНАЈ ПРЕТИ! Биће немира

 

На питање новинара како коментарише условљавање председника Новог ДСС-а, Милоша Јовановића, да се након избора иде у коалицију са Ђиласом, председница Заветника је још једном поновила да није могуће правити сарадњу са онима чији су ставови дијаметрално супротни политичким принципима националног окупљања.

 

“Не можете ви сараднике са којима сте се борили против француско-немачког плана условљавати тиме да прихвате безусловну сарадњу са онима који тај исти француско-немачко план суштински подржавају”, рекла је она.

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Државотворни блок изнео предлог решења за Косово и Метохију!

  1. Наивно друштво ова коалиција које је ” позвала власт да бар једном пред СБ УН изговори реч 12 44, будући да је Резолуција СБ УН 12 44 једини правно обавезујући споразум”.
    Поменути коалиицонаши још нису разабарали да су Уједињене нације само америчко служинче и да се оно што је тамо потписано – може окачити мачку о реп, ако га ухвате – мачка, мислим.
    Србска Крајина имала је искуство са Венсовим планом – потписан je 1992. године, почео је да се примењује доласком наводних мировних снага, а онда – онај мачак.
    Море, србскоме свету, и ономе који одлучује, и “осталима”, још увек није јасно да оно што се некада звало међународно право – бар од средине 1992. године више не постоји, велика америчка силеџија и њене фашикратске колоније једно договоре и потписују, друго говоре, а треће примењују.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *