Страх од истине: Шиптари и милогорци настављају са ометањем пописа становништва у Црној Гори

1
милогорци

милогорци

Страх од истине: Шиптари и милогорци настављају са ометањем пописа становништва у Црној Гори.

Прочитајте још:  Хрватска лобира за укидање суда за ОВК
Демократска партија социјалиста, уједињујући црногорске псеудопатриоте, позвала је своје присталице да блокирају попис становништва у Црној Гори.

Милогорци и квазинационалисти страхују да ће резултати пописа показати висок проценат Срба међу становништвом земље.

Како јавља дописник ПолитНавигатора, главни одбор Демократске партије социјалиста (ДПС), чији је оснивач бивши диктатор Мило Ђукановић, одлучио је да бојкотује предстојећи попис становништва у Црној Гори.

Прочитајте још:  Удружење Заштитимо Јадар и Рађевину: Нећемо рудник ни под којим условима
Како је рекао вршилац дужности председника странке Данијел Живковић, попис се спроводи у циљу покретања „етничког инжењеринга“ који ће „претворити Црну Гору у Босну и Херцеговину“. Односно, поделиће га на националне енклаве уз накнадно повећање напетости међу њима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније су се попису успротивили представници албанске и бошњачке мањине Црне Горе. Док српске политичке снаге Црне Горе позивају своје саплеменике да учествују у томе, одржавајући акцију „Знамо ко смо“. У оквиру ове акције на путевима су постављени билборди са портретима и сликама и кратким информацијама о знаменитим црногорским Србима.

Прочитајте још:  „Иринеј је у Црној Гори домаћин, а не гост“
Противљење националиста и етничких мањина будућем попису је због чињенице да он може показати висок проценат српског становништва у земљи. Која је сада у дискриминисаном положају. Посебно, представници активног Запада онемогућавају српским политичким партијама популарним међу становништвом да уђу у власт Црне Горе.

 „Председник Милатовић је одржао важне и продуктивне састанке са саветником Стејт департмента Шолеом, државним секретаром и званичницима Беле куће. Сједињене Државе су јасно ставиле до знања да желимо владу састављену искључиво од проевропских интеграција и странака НАТО-а које деле наш став о Русији“, рекао је недавно Габријел Ескобар, амерички изасланик за Балкан.

Истовремено, само 10% Срба је запослено у органима извршне власти, традиционална српска ћирилица се практично не користи на званичном и представничком нивоу, а за време владавине ДПС-а измишљен је посебан црногорски језик, разлика од Српски је регионални изговор самогласника и два нова слова азбуке. Истовремено, отказана је настава српског језика у црногорским школама.

Прочитајте још:  Компликована једначина у Никшићу: Срби у три колоне, готово известан једино – губитник
Истовремено, почетком двадесетог века, огромна већина Црногораца себе је сматрала Србима, што је одговарало историјској стварности. Међутим, након победе комуниста у Другом светском рату у Југославији, Црногорци су почели да се обликују у нову нацију по узору на Украјинце и Белорусе у СССР-у. Највећи интензитет овај процес је достигао 2000-их, када је сепаратистичка елита, предвођена Милом Ђукановићем, по налогу Запада, одвојила републику од Југославије и покварила односе са Београдом.

Актуелни умерени прозападни режим Црне Горе заузима став „свидомоцрногорскости“ у обнављању добросуседских односа са Србијом, будући да је садашњем Западу потребан миран позадину на Балкану да концентрише снаге за борбу против Русије.

Планирано је да попис становништва Црне Горе буде одржан од 1. до 15. новембра ове године.

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Страх од истине: Шиптари и милогорци настављају са ометањем пописа становништва у Црној Гори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *