“За ово нема оправдања”: Јордан прети Израелу ратом

0

“За ово нема оправдања”: Јордан прети Израелу ратом.

Прочитајте још:  Русија оштро реаговала на изјаву Блинкена: Безобразлук који је потврђен и на примеру Југославије
Јордански министар спољних послова рекао је да ће његова земља сваки покушај исељења Палестинаца из појаса Газе сматрати “објавом рата” и ратним злочином.

Јордански министар спољних послова Ајман Сафади нагласио је да његова земља неће учествовати у још једном протеривању Палестинаца из њихових домова. Тако се осврнуо на концепт пресељења великог дела или чак свих становника Појаса Газе у друге земље. Сафади је рекао и да Јордан чини све што је могуће да заустави израелско-палестински сукоб. Међутим, напоменуо је да сваки покушај исељења Палестинаца сматра „објавом рата“, преноси сајт Роја њуз.

Прочитајте још:  Генерал Хоџис: Повлачење америчких војника из Немачке – колосална грешка и поклон Кремљу
Министар је додао да Јордан неће дозволити „нову катастрофу и неће дозволити Израелу да кризу изазвану и погоршану окупацијом пребаци на суседне земље“. Такође је рекао да би расељавање Палестинаца из Газе било ратни злочин и оптужио Израел да је већ саучесник у чињењу таквих злочина против палестинског народа.

“Нема оправдања за оно што Израел ради у Гази. Захтевамо прекид рата, приступ хуманитарној помоћи појасу Газе и заштиту цивила”, додао је он.

Пре неколико дана у сличном тону говорио је и владар Јордана, краљ Абдулах Други. Он је упозорио на било какве покушаје да се Палестинци насилно уклоне са свих палестинских територија или изазову њихово интерно расељавање, а такође је позвао на спречавање ширења кризе на суседне земље и пооштравање питања избеглица.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Рат у Израелу: Два Палестинца убијена у сукобима са израелском полицијом у источном Јерусалиму
Ово није прво упозорење Јордана, које указује на спремност да започне војни сукоб са Израелом, док би Јордан могао да добије подршку других блискоисточних земаља, укључујући Либан, Палестину, Иран, Египат и Сирију.

Како је писала Новорусија, у Техерану су се десиле масовне демонстрације подршке Палестини. Ирански председник је најавио скори пад Израела и окривио САД за напад на болницу у Гази .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *