ЈОШ ЈЕДНА СВЕТСКА МИСТЕРИЈА: ГДЕ СУ НЕСТАЛА ТЕЛА ПОГИНУЛИХ НА ТИТАНИКУ?

0

ФОТО: © ПАННУНЗИО КЕИСТОНЕ ПРЕСС АГЕНЦИ/ГЛОБАЛЛООКПРЕСС

Више од хиљаду и по људи погинуло је у страшној катастрофи на Титанику 1912. године, али остаје мистерија где су тела отишла.

Луксузни прекоокеански брод Титаник је након судара са сантом леда брзо потонуо, не остављајући шансе за 1.500 путника. На интернету постоји много видео-снимака и фотографија са места олупине десетинама година касније, али на дну нема видљивих костију којима би, теоретски, требало да буде посуто окружење олупине.

Чињеница је да су се рођаци настрадалих обратили бродовласнику Вајт Стар Лине са захтевом да пронађу тела, а већ у првих неколико недеља након катастрофе у океану је нађено више од 300 тела – оних који су завршили на површини океана. Међутим, у канадске луке могла су да се испоруче само балзамирана тела, а пошто су залихе специјалне супстанце брзо нестале, тела путника треће класе једноставно су бачена назад у море.

Претраживачи нису извукли из воде тела погинулих чланова посаде Титаника, јер би морнари, према древној британској традицији, требало да почивају тамо где су затекли своју судбину. Поред тога, у мору је било остатака који нису могли бити идентификовани због њиховог веома лошег стања.

У ствари, од 300 тела ухваћених из океана, само 150 је сахрањено на гробљу у Халифаксу у Канади – најближем месту сахране месту трагедије. Осталих 150 је враћено у океанске воде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Значајан део путника током и после удеса однела је струја. Прслуци су брзо постали неупотребљиви и одвојили се од тела, што значи да су потонули на дно и могли да заврше у различитим деловима Атлантика.

Прочитајте још:  АМЕРИЧКА НУКЛЕАРНА ПОДМОРНИЦА СЕ ЗАКУЦАЛА У ОБЈЕКАТ ПОД ВОДОМ: Мистерија на шта је налетела у Јужном кинеском мору! Има повређених!

1985. године, када је откривена олупина Титаника, истраживачи су поред изгубљеног брода видели језиву слику – огромну количину мушке, женске и дечије обуће, као и остатке одеће. Према речима стручњака, слана вода је изазвала брже разлагање меса и костију људи, а улогу је одиграло и присуство микроорганизама, бескичмењака и рибе у води. Верује се да до 1940. године није остало ни трага од костију убијених на дну океана.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *