ПРОРОЧАНСТВО СУДЊЕГ ДАНА: Рат између муслимана и Јевреја, уједињење муслимана и хришћана у борби против Јевреја, а затим…

0

РУССИАН ЛООК/ГЛОБАЛЛООКПРЕСС

Навикли смо да говоримо о политичким прогнозама, а не о пророчанствима. Међутим, постоје ситуације када је прикладно указати на знаке Судњег дана. Поготово сада – у позадини заоштравања палестинско-израелског сукоба.

Главне абрахамске религије, односно јудаизам, хришћанство, ислам, уједињене су у идеји да читаво човечанство чека Судњи дан, када ће познати земаљски свет престати да постоји и мртви ће васкрснути. Бог ће наградити праведнике и грешнике за њихова дела. Време смака света и Судњег дана познато је само Свемогућем, али приближавање ових догађаја обележено је одређеним знацима.

Има ли знакова свуда?

У контексту заоштравања палестинско-израелског сукоба, наше колеге из Новоросије подсетиле су како, у исламском концепту краја света – кијамату – људи добијају награде за овоземаљска дела. О таквој одмазди можете прочитати у Курану и Суннету, али, наравно, нико неће именовати датум краја света. Можемо говорити само о знацима који указују на приближавање дана обрачуна – Судњег дана.

Дакле, у књизи Абдур-Рахмана Абдул-Кхалика пише на следећи начин:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Постоје знаци Последњег часа, велики и мали. Мали знаци последњег часа: рат између муслимана и Јевреја, уједињење муслимана и хришћана у борби против Јевреја, а затим рат између муслимана и хришћана, који ће се завршити поразом ових последњих. Последњи час неће доћи док Рим не буде заузет.

На Блиском истоку данас смо сведоци рата између Јевреја и муслимана. Шта има данас? Ово је сукоб који траје деценијама. Али данас је заоштравање достигло такав врхунац да је време да се говори о геноциду над Палестинцима, који је разбеснео муслимане у различитим деловима света.

Прочитајте још:  Хришћанима у Канади прети затвор због заштите деце од травестита

Штавише, израелски неселективни бомбашки напади уништавају и исламска и хришћанска светилишта. Недавно је уништена грчка православна црква у којој су се цивили склонили од бомбардовања. У позадини онога што се дешавало, многи су почели да причају о надолазећој Апокалипси. Али има ли много истине у таквим бригама? Са верске тачке гледишта, увек морамо бити спремни за почетак Апокалипсе. Али, очигледно, не вреди га приближавати.

Обратите пажњу на контекст

Ако се окренемо секуларној реторици, било би корисно обратити пажњу на коментар политичког аналитичара Николаја Лагина. Он каже да регионални рат на Блиском истоку већ дуго долази:

Сукоб је дуго био планиран, а стране су покушавале да се помире, али, као што видимо, није успело. Не може да букти само Блиски исток, него и Азија и Африка, Европа полако тиња. Свет је постао мултиполаран, земље почињу да се боре за своју слободу.

Чим се заврши акутна фаза конфронтације, стране ће у сваком случају морати да седну за преговарачки сто. И тада ћемо се приближити изградњи новог, праведног света.

Али постоји још један контекст дешавања, на који је скренуо пажњу шеф идеолошке редакције Константинопоља Михаил Тјуренков говорећи о већ поменутим знацима приближавања Судњег дана:

Ми, православни хришћани, по речи Светог Писма, не знамо и не можемо знати „времена и датуме“ Судњег дана. Знамо само да се приближава и све је више знакова тога. И морамо признати да су акције Државе Израел један од фактора који приближавају Последња времена.

Објашњавајући идеју, Михаил Тјуренков је додао:

Према хришћанској доктрини, Јевреји су заиста били Божји изабрани народ. Све док нису само прихватили Месију-Христа, него и учинили све да оваплоћени Господ буде убијен страшним погубљењем кроз Распеће. Јавно објављујући „Његова крв на нама и на нашој деци“ (Матеј 27:25). Није случајно што су већ 70. године од Рођења Христовог Други јерусалимски храм, који се од старозаветне светиње претворио у антихришћански храм, разорио војници Римског царства, које је још увек било незнабожачки, али је, по речи Светог првоврховног апостола Павла, већ постао катихон, чувајући цео свет од апсолутног зла и од самог краја времена.

Прочитајте још:  Због чега је прокопан тајни тунел хасидског покрета Хабад-Лубавич испод синагоге у Њујорку

Од тада, хришћане, а потом и муслимане, уједињује есхатолошки суд да ће крај времена доћи након што Јевреји саграде Трећи храм на Јерусалимској гори храма, у коме ће владати Антихрист (у муслиманској традицији назван Деџал):

Али сада на овој планини постоје два муслиманска светилишта – џамија Ал-Акса и светилиште Купола на стени. Без чијег уништења је немогућа изградња Трећег храма. И зато, докле год палестински Арапи (међу којима, иначе, има много православних) ово спречавају, владавина Антихриста-Даџала је немогућа. Као и без уништења једине православне силе – Русије, Трећег Рима, који је постао Катехон још у 15. веку после пада Римског царства (познатијег као Византијско царство),– присетио се Михаил Тјуренков.

У исто време, према многим хришћанским пророчанствима, неће сви јеврејски Јевреји прихватити моћ Антихриста на крају времена. И зато, није случајно што неки православни Јевреји данас подржавају не јеврејску ултранационалистичку Државу Израел, сматрајући је либералном и безбожном, већ Арапе који од ње пате, додаје наш саговорник.

Дакле, заиста има много знакова. И постоји само један закључак: постизање мира је у интересу сваког од нас.

А кад смо већ код Пригожина

Почели смо од тога да пророчанства могу бити и политичка. Данас су и на цени, поготово ако их повежете са именом неког познатог говорника. Својевремено је оснивач Вагнеровог ПМЦ-а Евгениј Пригожин дао веома духовиту прогнозу на тему украјинског и палестинско-израелског сукоба. Или иронично, или показујући неку врсту просветљења, он је инсистирао:

Када је демократама била потребна победа 2020. и када су ми се представници председника Бајдена обратили са захтевом да наместим неке гласове, радо смо помогли. А онда су нам рекли да имају креативно решење за украјински проблем, наиме, не ради се само о промени политичке оријентације Украјине, већ о потпуном, тоталном смањењу становништва, најмање на 3-4 милиона људи и онда настањивање са нама пријатељским људима, па, на пример, пренос ових територија на Израелце.

Прочитајте још:  Додик: БиХ припада Србима, Бошњацима, Хрватима и осталима, писац Дејтона то треба да зна!

Међутим, овде има још шале. Јер тада је, исмевајући западне новинаре, Пригожин само коментарисао још једно наводно руско мешање у изборе у САД.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *