Народ гладан, без струје, сиромаштво све веће а министар Мали каже: ПОСТАЈЕМО СНАЖНА ЕКОНОМИЈА

1
мали

Foto: Printskrin Instagram/mali_sinisa

Министар финансија Синиша Мали гост је на РТС где је говорио о буџету за 2024. годину.

– Уочи седнице Народне Скупштине разговарамо на РТС о буџету и другим законским предлозима из надлежности Министарства финансија.

Буџет за наредну годину је развојни, уравнотежен, усмерен на повећање квалитета живота грађана и на даље улагање у капиталне пројекте. Идемо са даљим повећањем плата и пензија, као и мининалне цене рада… Очекујемо да у децембру имамо просечну зараду од 840 евра, а пре само 10 година била је 331 евро. У динамици смо да у Србији 2025. године просечна зарада буде 1.000 евра, као што смо и обећали. Даље, имамо никада веће капиталне инвестиције, имамо 600 милијарди динара издвојених за те пројекте, ту су и неки нови важни инфраструктурни пројекти, као што су обилазница око Крагујевца, затим Бачки Брег – Кикинда (тзв. Смајли). Даље, имамо и 118 млрд динара за нашу пољопривреду, највише до сада, али и рекордно велика издвајања за здравство – укупно 545 млрд динара.

Постајемо снажна и способна економија која може да се бори са великим изазовима – написао је министар Мали на свом званичном Инстаграм налогу.

Услед инфлације и све већих цена енергената и хране, народ Србије једва саставља крај са крајем и без обзира на покушаје Владе Србије и министра Малог да нас убеде да ипак нисмо гладни иако нам крче црева, више верујемо својим очима и ситуацији у којој смо него њиховим лажима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Народ гладан, без струје, сиромаштво све веће а министар Мали каже: ПОСТАЈЕМО СНАЖНА ЕКОНОМИЈА

  1. Њихова економија, заиста и постиже запажене резултате. Ако погледамо шта су они имали пре покретања економског бума и сада просто да се човек задиви. Али ако погледамо и другу страну медаље видимо да је све то остварено великим осиромашењем свих нас који нису они. Док ми пресипамо из жупљег у празно, они имају своја црева ужужкана у тим судовима празним и жупљим, који то нису били раније док их они нису испразнили.
    Мали можете ви како хоћете, али нећете моћи докле хоћете. Свануће и нама сунце слободе, а ви шта ћете и куд ћете Бога ми не знам.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *