ОДМАЗДА НА АРАПЕ У ИЗРАЕЛУ: Хапшење због подршке Гази на друштвеним медијима

0
друштвеним

Палестинска певачица Далал Абу Амне накратко је ухапшена ове недеље због објаве на друштвеним мрежама “нема победника осим Алаха”.

Израелски Арапи и Палестинци из Источног Јерусалима су због објава на друштвеним мрежама у којима се изражава солидарност са народом Газе били таргетирани, хапшени и отпуштани, пише “Гардијан”.

Израелски Арапи, од којих се многи идентификују као палестински држављани Израела, изразили су солидарност са Палестинцима у Гази усред израелске кампање бомбардовања у којој је до сада убијено више од 4.000 људи, махом цивила.

Бомбардовање је одговор на нападе Хамаса 7. октобра у којима је убијено 1.400 Израелаца и киднаповано око 200 таоца, такође у највећој мери цивила.

Палестинска певачица Далал Абу Амне накратко је ухапшена ове недеље када је отишла у полицијску станицу да поднесе пријаву због стотина претњи смрћу које је добила.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ставили су јој лисице на руке и ноге, понижавали је и вређали. Желе на њеном примеру да науче људе лекцију”, рекао је њен адвокат Абир Бакр.

Певачица је, како се наводи, на Фејсбуку уз палестинску заставу објавила “нема победника осим Алаха”.

Израелска полиција је саопштила да је Абу Амнех ухапшена под сумњом да је нарушавала јавни ред и подстрекивала насиље.

Сваког дана, израелска полиција објављује саопштења у којима детаљно наводи хапшења људи који су подржавали садржај који Израел сматра “хушкачким”. Међу њима су и они који су делили снимке Израелаца убијених током напада Хамаса.

Шеф полиције Коби Шабтаи је истовремено забранио било какве “демонстрације против рата”.

Према израелским медијима, до сада су најмање 63 израелска Арапина ухапшена због постова који наводно “подржавају тероризам”.

Прочитајте још:  НЕШТО СЕ КРУПНО СПРЕМА! Трамп тражио хитан састанак са Путином пре избора у САД!

Ванредно стање које је тренутно уведено у Израелу “представља плодно тле за кршење права појединца, а посебно слободе изражавања. Арапски грађани који изражавају мишљења која се разликују од општег тренда бивају отпуштени”, навео је “Харец” прошле недеље.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *