ТОРПЕДОВАНИ ПЛАНОВИ ИЗРАЕЛА: Хамас је Франкенштајнов монструм који се окренуо против творца

0
хамас

Хамас је одабрао тренутак за напад, био је то очајнички потез, али успешан. Торпедовали су преговоре Израела и Саудијске Арабије о дипломатским односима, и они су сада сторнирани, изјавио је доктор Срђа Трифковић, професор међународних односа на Факултету политичких наука у Бањалуци и спољнополитички уредник америчког месечника „Хрониклс“, приликом гостовања у емисији Луча на каналу Прави одговор.

Он је анализирао три теорије завере о овом нападу, али је и рекао да је истина тако једноставна, да је заправо не примећујемо. Како је рекао, помоћ Ирана Гази је 100 милиона долара годишње, али је то „кап у мору према средствима које дају за одржaвање Хeзболаха у стању сталне борбене готовoсти“.

– Хезболах, који делује на југу Либана, озбиљна је организација која има 80-100.000 војника и има борбено искуство јер су се борили у Сирији против Исламске државе – констатовао је он. Према његовим речима, Хамас је „Франкенштајнов монструм који се отео контроли о окренуо против творца“.

Говорећи о изборима у САД који следе за годину дана, рекао је да ће победити поново Бајден, а објаснио је и зашто.

Ситуацију у Украјини је оценио као пат позицију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Владимир Зеленски је пука марионета. Он не хаје што гину десетине хиљада, сада више и не тако младих људи, пошто је мобилизација почела да захвата и старије људе и оне слабијег здравственог стања – рекао је Трифковић. Међутим, он је изнео да постоји велико незадовољство у патриотским круговима у Русији развојем догађаја у Украјини.

– Кад сам био у Москви на Московском економском форуму, који организује Сергеј Глазјев, имао сам прилику да разговарам са низом добро информисаних Руса који припадају патриотској струји, али су врло незадовољни Путиновим естаблишментом да се одлуке доносе у једном врло уском кругу људи, нетраспарентном, да те одлуке не буду комунициране командантима на фронту, тако да често постоји раскорак, који смо видели и у оној бизарној епизоди са Пригожином у јуну месецу и сменом Суровикина. Као и то да људи који су недорасли тренутку, као што је Шојгу, и даље остају на својим положајима, јер Путин даје већу тежину личном поверењу него њиховој
способности – казао је Трифковић, па наставио:

Прочитајте још:  Албанске снаге безбедности промениле заставу Србије за заставу самопроглашеног Косова - Зграда општине Зубин Поток званично окупирана

– Добар пример је један неупотребљиви председнички портпарол Дмитриј Песков, који је дао интервју британској Скај телевизији и показао се потпуно немоћним да изађе на крај са британским новинарем који је од њега направио млевено месо.

Он је навео да ће, уколико остану Герасимов на челу Генералштаба и Шојгу као министар одбране, за очекивати „да ће руска операција да буде у стању замрзнутог конфликта где и даље линије фронта на свега 15 километара од центра Доњецка“. По њему, све остало су минимални помаци који не играју улогу.

Говорећи о нашој земљи, казао је да је амбасадор Кристофер Хил, којег лично познаје, „други најмоћнији човек Србије“. У емисији је било речи да „нема чојства“ у односу Србије према пријатељским земљама, а Белорусија, Сирија и Либан су примери. Такође је дао и прогнозу предстојећих избора у Србији.

Детаљније о свему погледајте на каналу Прави одговор.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *