Израелски министар запретио и Ирану и РУСИЈИ: ЗБРИСАЋЕМО ИРАН СА ЛИЦА ЗЕМЉЕ, а РУСИЈА ЋЕ ПЛАТИТИ СВОЈУ ПОДРШКУ ПОГРЕШНОЈ СТРАНИ!

1
израелски

EPA/ABIR SULTAN / POOL

Растрзани између сопствених интереса и интереса Запада, пре свега САД, израелски политичари све више излазе из оквира дипломатије. У проблему су како да задају коначан ударац Хамасу, а сада морају да размишљају и о Хезболаху и Ирану. Бајденова администрација такође жели да повећа спремност за све потенцијалне нападе на америчке мете у региону од група са седиштем у Ирану, за које верује да ће се вероватно повећати како рат буде одмицао. Ираел је приморан да чека зелено светло Американаца за копнену офанзиву на Газу, фрустрација расте.

Израелски министар економије Нир Баркат рекао је у недељу да ће израелске снаге “елиминисати” Хезболах и гађати Иран ако палестински милитанти отворе “северни фронт”.

 

„План Ирана је да нападне Израел на свим фронтовима. Ако откријемо да намеравају да гађају Израел, нећемо само узвратити тим фронтовима, већ ћемо ићи на главу змије, а то је Иран“, рекао је Баркат за Мејл он Сандеј. Он је додао да „ајатоласи у Ирану неће спавати добро ноћу“ ако крену против Израела.

Баркат је упозорио да ће Либан и пропалестинска милитантна група Хезболах „платити високу цену, сличну оној коју ће платити Хамас“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Израел би ишао „за шефовима Ирана“ ако буде потребно, рекао је министар. „Израел има врло јасну поруку нашим непријатељима. Ми им кажемо, погледајте шта се дешава у Гази – имаћете исти третман ако нас нападнете. Збрисаћемо вас са лица Земље.”

 

Саопштење је уследило након што је ирански министар спољних послова Хосеин Амир-Абдолахјан рекао у понедељак да би се безбедносна ситуација у Израелу могла веома брзо погоршати. „Ако се ратни злочини над Палестинцима одмах не зауставе, отвориће се други вишеструки фронтови и то је неизбежно“, рекао је он.

Прочитајте још:  Републикански гувернери тужили Бајдена због обавезне вакцинације

Ирански дипломата се касније, упозоравајући САД и Израел, рекао да је, ако не престану да малтретирају Палестинце, „све могуће у сваком тренутку и регион ће измаћи контроли“. Амир-Абдолахиан је додао да би даља ескалација имала “далекосежне последице”.

ИДФ и Хезболах су више пута размењивали ватру откако су избиле борбе између израелских снага и Хамаса раније овог месеца. Израелски премијер Бенјамин Нетанијаху изјавио је у недељу да ће Хезболах претрпети „уништење без преседана“ ако се званично придружи рату против јеврејске државе.

Амир Вајтмен, шеф либертаријанског клуба у Ликуду, појавио се на руској државној мрежи РТ и говорио о борбама између Израела и милитаната Хамаса односно рату Русије с Украјином. Ликуд је иначе владајућа странка премијера Бенјамина Нетанијахуа.

Вајтмен је говорећи о тврдњама да је Израел бомбардовао болницу Ал Ахли у граду Гази критиковао Русију да шири пропаганду против његовог народа.

 

– Завршићемо овај рат. Победићемо јер смо јачи. Русија ће након овога платити цену, верујте ми, Русија ће платити цену – рекао је Вајтмен.

Политичар је запретио Русији да ће Израел помоћи Украјини.

– Русија подржава непријатеље Израела. Русија подржава нацисте који желе да почине геноцид над нама и Русија ће платити цену. Нећемо заборавити што радите. Нећемо заборавити. Побринућемо се да Украјина победи. Побринућемо се да платите цену за оно што учинили сте ви као Русија. Запамтите шта сам рекао. Платићете цену. Да ли вам је то јасно – додао је Вајтмен.

Ненад Апостоловић / Политика

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Израелски министар запретио и Ирану и РУСИЈИ: ЗБРИСАЋЕМО ИРАН СА ЛИЦА ЗЕМЉЕ, а РУСИЈА ЋЕ ПЛАТИТИ СВОЈУ ПОДРШКУ ПОГРЕШНОЈ СТРАНИ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *