Ервин, Кенана и јарани позвали Америку и Европу да осуде Додика: Осудите га и заштитите нас!

0
кенана

(фото:Скупштина.ме)

Ервин, Кенана и јарани позвали Америку и Европу да осуде Додика: Осудите га и заштитите нас!

Прочитајте још:  ДЛАКЕ ДПС-А, СМЕТАЈУ ИМ ПОПИСИВАЧИ, ОЛОВКЕ, ГРАФИТИ: Траже да војска уклони српски натпис на улазу у Будву!
Изјава првог човека Републике Српске, Милорада Додика, који је саопштио да Срби у овом веку треба да формирају јединствену државу у коју ће улазити Србија, Република Српска и Црна Гора, узбуркала је духове, поготово у Монтенегру.

Понајвише су се наљутили јарани из Бошњачке странке.

Прочитајте још:  Срби између два зла у Црној Гори
У саопштењу БС-а се наводи да Додика позива на прекрајање граница у региону и стварање Велике Србије бог чега су позвали међународну заједницу, пре свега Сједињене Америчке Државе и ЕУ, да реагују на овакве поруке.

„Скрећемо пажњу на опасан наратив који долази од стране Додика. Ријеч је о директном позиву на кршење Дејтонског споразума и угрожавање суверенитета Црне Горе и БиХ. Позивамо Сједињене Америчке Државе и ЕУ да осуде намјере и говор Додика, јер су управо САД и ЕУ гарант суверености држава и неповредивости граница у региону. Милорад Додик је политички авантуриста који жели да цијели регион врати у 90-те године прошлог вијека. Бошњачки народ подржава неповредивост граница, очување суверенитета свих држава и демократске процесе у њима, уз поштовање етничких посебности. У том смислу, Бошњачка странка ће се одлучно супроставити свим дезинтеграцијским процесима“, наводи се у саопштењу БС-а.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Завера ћутања: Више од деценију се крије злостављање чији је виновник амерички војник
Верујемо да је ова изјава крајње депласирана, поготово што стиже из редова Ђукановићеве привезак партије, али и због тога што су многи из ове странке нахпали лидера Ервина Ибрахимовића што их није угурао у Владу, односно на државне јасле. 

Подсетимо, вечерас је МИП Црне Горе поручио Додику да је “Црна Гора чланица НАТО”.

Заиста освјежило.

Васељенска/ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *