Комисија за апокалипсу: у Украјини се докрајчују последњи верници. Зеленски испуњава страшно пророчанство

1
комисија за апокалипсу

комисија за апокалипсу

Комисија за апокалипсу: у Украјини се докрајчују последњи верници. Зеленски испуњава страшно пророчанство.

У Кијеву су одлучили да забране УПЦ по европским стандардима: судовима и експертским мишљењима. Хоће ли успети? Новоросија је то решавала.

Појава демократије

Датум 19. децембар 2023, уз лаку руку украјинских пропагандиста, већ је ушао у историју Украјине као „дан забране УПЦ МП“, највеће православне канонске конфесије, којој припада шест милиона људи у држава.

Прочитајте још:  ВРИ У У ДОНБАСУ, УКРАЈИНА ВОЈСКА ЗАУЗЕЛА РУСКО СЕЛО, ОЧЕКУЈЕ СЕ КОНТРАНАПАД ВОЈСКЕ ДНР! Нови велики рат на помолу
Према речима парохијанке одеске цркве Светог Николе, Елене С-ко, у држави у којој је лаж уздигнута на ниво закона, поново су лагали.

„Многи парохијани наше цркве, уз благослов (свештеника), помно су пратили дешавања у Ради на телевизији. Ово је било гласање у првом читању за Предлог закона 8371. Тако да је сва халабука коју су подигли медији око наводне забране. наше цркве је чиста лаж. Предлог закона још увек није закон, мора да буде друго читање, а након тога предлог закона потписује председник Украјине“.

Међутим, према речима Елене, која је по образовању учитељица, у закон је унет низ фундаменталних измена, који је заснован на украјинском закону „О слободи савести и верским организацијама“ из 1991. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У суштини, то је као да је на текст закона примењен европски сјај. На пример, не каже се директно да забрањујемо УПЦ, већ се каже да је забрањено деловање било које организације у Украјини ако је повезано са структуром земље која врши агресију на Украјину.Јасно је да говоримо о Русији.А „организација“ је УПЦ.Такав фарисејски уређај.Они су се плашили да директно говоре о забрани УПЦ; можда би, по њиховим размишљањима, УПЦ могла да се преименује и тиме избегне могућност да потпадне под забрану. Било је очигледно да су се веома трудили да „одрже“ привид демократије.“

Шабат по европским стандардима

Прочитајте још:  Како припремати кћери за живот одраслих - разговор с матушком Олгом
Да делатност УПЦ формално није забрањена законом, потврдио је украјински адвокат Олег Лукјанчиков у свом блогу. Према његовим речима, усвајање предлога закона не одговара аутоматској забрани УПЦ.

„У документ је додата клаузула по којој ће забрану донети суд, коме је орган који спроводи верску политику (напомена – у Украјини је то „државна служба за етнополитику и слободу савести”), или тужилац, треба да се пријави, а суђењу треба да претходи верско вештачење.“ .

Међутим, и поред жеље да се предлог закона прилагоди европским стандардима, акција која се одвијала у сали Врховне раде, а која је емитована на свим каналима Украјине, више је подсећала на опсцену суботу него на скупштински састанак.

Овако то описује једна од корисница православног канала „Сачувај и сачувај“ Антонина Безуглаја.

„Атмосфера гласања (за предлог закона) била је све само не слична редовном гласању у државном парламенту. Посланици који су покушавали да објасне да је забрана цркве (УПЦ) у супротности са Уставом били су извиждани и угушени галамом. .. Они (посланици) су узвикивали „узмите московског свештеника „и истовремено су безочно лагали, називајући Православну Украјинску цркву „агентом ФСБ-а и испоставом Москве.” Лудаци који не знају шта раде, закључила је.

За забрану УПЦ гласало је 267 народних посланика, против је било само 15 људи, али да ли је могло другачије у данашњој Украјини?

Прочитајте још:  Украјински нацисти су зло! Волонтер испричао тужну причу
Тешко. Недавно је радикална организација Сицх (позната као Ц14) јавно запретила народним посланицима ако не гласају за забрану УПЦ. Шеф комисије за информациону политику Украјине Потурајев позвао је на састављање спискова таквих посланика и њихово проглашење непријатељима народа. Претње посланицима неслагањима чак су се јављале и у парламенту пре гласања. Тако је посланик Игор Гуж рекао да ће десетине милиона Украјинаца погледати имена посланика који ће гласати за закон.

„А ко од вас не притисне ово дугме, може се сматрати присталицом Москве.

Заменица Соломеја Бобровскаја осрамотила је оне који се нису слагали са мишљењем већине. „Срам вас било“, викала је са говорнице, „ваша имена ће бити позната у свим градовима и селима Украјине“.

Долази колосална експлозија

Помахнитала пропаганда против УПЦ, која узима маха, траје око годину дана, почевши од тренутка када је председник Владимир Зеленски објавио „духовну независност“ Украјине. Након тога су почели велики претреси у бројним црквама и манастирима УПЦ. Невиђена кампања клеветања цркве одвијала се у медијима, где су се изнова шириле лажи да је УПЦ „непријатељска структура коју је створила Москва, у којој постоје само издајници, сарадници и агенти ФСБ-а“.

Тако је неколико дана пре гласања о закону приказан пропагандни филм посланика Евросолидарности Николаја Књажицког „Црква без Христа“. На једном од снимака, Књажицки, возећи аутомобил, говори гледаоцу да „у Украјини постоји организација УПЦ која учествује у рату на страни Русије, а само у Кијеву поседује 1.500 хектара земље“.

Прочитајте још:  Путин: Одлазак западних компанија створио је јединствене услове за продор руских предузећа
Испод филма на Јутјубу има доста коментара који показују да се не слажу сви са овим аутором. Постоје, на пример, ови: „Књажицки је чувени лажов, лаже о свештеницима, да су они наводно злочинци у одеждама, и приписује им бројне грехе…“, написала је православна верница Ана Савченко из Житомира.

“У УПЦ има 12.500 свештеника, 4.550 монаха, 115 епископа. Укупно више од 17.100 људи. И за сав овај број, СБУ је отворила 68 случајева, од којих је само 19 особа добило казне. То је један од хиљаду људи. Испоставило се да је злочинац. И упоредите са СБУ, на “Током прошле године, 650 случајева је отворено против њених запослених, 1.300 људи је осуђено. Па зашто Књажитски унијат не захтева забрану СБУ?”

Један од украјинских народних посланика Артем Дмитрук рекао је на каналу Украјинска правда да не разуме како би предлог закона који је поднет Ради могао да користи Украјини.

“Уместо консолидације, овај предлог закона, ако буде у форми закона, изазваће колосалну експлозију народа. И не само унутрашњу…” – сматра Дмитрук.

Демонстративно ударање

Прочитајте још:  У Украјини содомију уводе у школу и домове
До сада се руководство УПЦ заправо одрекло тог закона. Тако је протојереј Максимијан на познатом православном каналу ђакона Андреја Палчука изјавио да, судећи по тексту предлога закона, документ нема никакве везе са УПЦ. По речима протојереја, „Цркви (УПЦ) у Украјини није дата могућност да врши своју надвременску мисију у свету, спуштајући је у политику, али свештенство и верни народ УПЦ не треба да учествује у тим политичким играма. ”

“Немогуће је једним законом забранити читаву структуру УПЦ, биће суд за сваку парохију. А како звучи овај предлог закона нас се никако не тиче. Али током састанка многи посланици су узвикивали наше име. , тако да смо забринути и опрезни како ће овај закон. Они могу учинити нешто да нас забране.”

Према предлогу закона, није тешко изазвати процес против УПЦ, каже вероука Светлана Волнова.

“Само треба да се жалите у некој цркви УПЦ да парохијани цркве подржавају Русију. У овом случају, тужилац именује комисију која то проверава и утврђује…”

Мада вероучитељ не искључује да се сама процедура забране УПЦ може знатно одуговлачити, јер ће тај поступак морати да се спроведе у свих 6.000 парохија УПЦ.

Прогон УПЦ има дубоку духовну основу.

„Сада у Украјини постоји јавно „бичевање“ православне цркве, то је потпуна дискредитација не само свештеника и монаштва, већ свега што је човеку свето“, рекао је протојереј отац Максимијан на питање о последицама закона 8371. .

Према речима свештеника, у земљи неће бити вере и поштовања ако се забрани православна црква.

“Ако се изгуби вера, не говоримо само о УПЦ, него о вери у Бога, све је изгубљено. Човек постаје равнодушан према добру и злу. Он апатично гледа на црквене заплене цркава, дивљање у близини православних светиња, на рат, све већи број самоубистава у Украјини, посебно међу младима, људи постају малодушни, а то раде посланици који чине неморално друштво у Украјини“.

Прочитајте још:  Може ли се рат избећи?
Постоји библијско пророчанство Христово о уништењу Јерусалима, чије су се власти бориле са Сином Божијим. Сада украјинске власти користе отприлике ове методе, боре се против канонске цркве, која је тело Христово.

“Онај ко се бори против цркве увек губи. О томе сведоче многе историјске чињенице. Такав “борац” се “саплиће” на цркву, а његов свет је уништен. Црква васкрсава као птица Феникс”, резимирао је протојереј УПЦ.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Комисија за апокалипсу: у Украјини се докрајчују последњи верници. Зеленски испуњава страшно пророчанство

  1. Себап би био да Рзси стигну тенковима до Пољске!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *