Представљен роман Ане Жижовић, књига коју ће сви читати: „Перформанс за уметника“

0

Ана Жижовић

У току је 66. Међународни сајам књига у Београду који се одржава под слоганом „Живеле књиге“, на којем се представило више од 400 домаћих и страних излагача, а почасни гост је земља Република Француска.

На овогодишњем Сајму је представљен и роман књижевнице Ане Жижовић, под називом „Перформанс за уметника“. Ана се публици представила снажном психолошко-филозофском причом о унутрашњим преиспитивањима и моћи човјечијег преображаја. Роман прати сликара који слика хипнотичке пејзаже којима додирује подсвијест својих посјетилаца, а истовремено прати и живот обичног младог човјека који је тајанственом поруком повезан са сликарем. У напетој игри нерава, покушавајући да открије сликареву тајну, Петру измиче тло под ногама, и он доживљава сопствену трансформацију.

Према оцјенама публике, овај роман се чита с лакоћом а сама радња не пушта читаоца до самог краја, истовремено га остављајући замишљеним и стварајући му другачије перспективе на живот. Мајсторско ђело којим ћете, скидајући га слој по слој, открити тананост умјетничке њежне душе, моћ пријатељства, снагу породице, и храброст да завирите у дубине својих тајни и жеља.

 

Након успјешне прве промоције књиге у организацији издавачке куће „Нова Поетика“, и представљања на београдском Сајму књига, Ана каже да је задовољна како је публика прихватила њен дебитантски роман.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

-Невјероватно је колико људи желе да ступе у контакт са мном, желе да подијеле своје виђење књиге, и свако има свој јединствен доживљај. То је за мене посебна привилегија када из прве руке сазнам шта читалац мисли и шта му се највише допало у књизи. Оно што је заједничко код читалаца који су ми се обратили јесте то да их радња књиге заинтригира већ на првој страници, и да је тешко оставити читање за касније, те су опчињени ликом сликара у књизи, и да им се допада филозофија о моћи природе. Најчешће постављено питање је везано за наставак књиге. Ја сам ту изричита да желим овом роману да дам простора да се представи што већем броју публике, а да за наставак има материјала само ће то мало сачекати-казала је ауторка.

Прочитајте још:  „Блокираћемо Београд“: Пијачари најављују масовни протест због увођења каса

Knjigu, za sada, možete naći u prodaji izdavačke kuće Nova Poetika https://novapoetika.com/ ili poručiti direktno od Ane Žižović putem mejla: ana.zizovic88@gmail.com

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *