Раиси: Иран неће слушати упозорења Вашингтона

0
иран

Ебрахим Раиси (anjug/AP Photo/Vahid Salemi)

Иран неће следити америчка упозорења о немешању у палестинско-израелски сукоб, изјавио је председник Исламске Републике Ебрахим Раиси, јавља агенција Фарс.

“Вашингтон жели да Иран не учини ништа по питању палестинског сукоба са Израелом, док истовремено САД пружају широку подршку Израелу, што на крају њихове позиве чини празним и бесмисленим”, рекао је он.

Раније у суботу, ирански министар спољних послова Хосеин Амир Абдолајан упозорио је на отварање нових фронтова против Сједињених Држава ако наставе да помажу Израелу, преносе “РИА Новости”.

Израел прешао “црвене линије”
Прес служба иранског председника је у саопштењу објављеном на Иксу (некадашњи Твитер) навела да је Израел прешао “црвене линије”.

“Злочини ционистичког режима прешли су црвене линије, што би могло приморати све да предузму акцију. Вашингтон тражи од нас да не чинимо ништа, али они настављају да пружају широку подршку Израелу. Сједињене Државе су послале поруку ‘Осовини отпора’, али су добиле јасан одговор на бојном бољу”, наводи се у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иран “Осовином отпора” назива мрежа савезничких група и држава широм Блиског истока.

Подсећамо, иранска агенција Тасним јавила је јуче да је пет хиљада америчких војника учествовало у копненој операцији коју је Израел започео у петак у Појасу Газе,

Тасним наводи, позивајући се на друге обавештене изворе, да је израелска војска покренула копнену операцију у којој су учествовале њене три дивизије, али и неколико бригада америчке војске.

Према информацијама иранске агенције, израелска војска сада покушава да подели Појас Газе на две или три зоне, а да затим пређе у следећу фазу, рачунајући да ће на овај начин прекинути везе палестинских снага.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *