Има ли Запад довољно снаге да се бори са арапским светом?

0

КАНЦЕЛАРИЈА ИРАНСКЕ ВОЈСКЕ/КЕИСТОНЕ ПРЕСС АГЕНЦИ/ГЛОБАЛЛООКПРЕСС

Након ескалације палестинско-израелског сукоба, буквално свакодневно, америчке војне базе у Сирији и Ираку почеле су да бомбардују арапске групе.

Запад је напет, јер се управо у овим земљама налазе налазишта нафте и гаса. 

“Иран је од тренутка када је почео арапско-израелски сукоб јасно стао на страну Палестине. И преко министра спољних послова је пренео свој став  на Запад. Јасно је да је то изазвало бурно негодовање САД, али се испоставило да је реалност много тежа“, пише Зен канал Рогандар НЕВс .

Аутори истичу да Американци нису прорачунали своју снагу – једноставно нису у стању да се боре са арапским светом. Америка нема ни потребне резерве наоружања, ни финансије за нови рат.

“Американци су мислили да ће поставити Израел против Палестине, запалити искру на Блиском истоку и сами ће посматрати сукоб и скидати кајмак. Али не, конфронтација је измакла контроли и сада им се даје врућ кромпир од оних о којима уопште нису водили рачуна. САД су се надале да се мале арапске групе неће мешати, али су присуство америчке војске у базама претвориле у прави пакао“, пишу на интернету.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, постоји претпоставка да је исти Иран, који „држи прст на пулсу догађаја“, обезбедио безбедносне гаранције својих пријатеља – Русије и Кине. Кажу да су га разумели: „понашај се у складу са ситуацијом, а ми ћемо те покрити. И одмах након тога, наводи се у материјалу, Пекинг је послао своје ратне бродове у Средоземно море.

“Било је потребно показати Американцима да Арапи нису сами и да има ко да их подржи. Отуда, као што видимо,иду сва ова одлагања са копненом операцијом. Израел јесте обећао да ће покренути офанзиву на Палестину, али још увек оклева. Могуће је да нема извесности у успех, упркос импресивној војсци позваних резервиста”, – рекао је на каналу Зен.

Прочитајте још:  Британско-шведска вакцина изазива непознату неуролошку болест

“И то упркос чињеници да је добио војну помоћ и уверавања о потпуном покрићу од САД.Истини за вољу, ни Американци ни Јевреји нису у стању да сломе вољу Арапа да се одупру. А то што су своја “пловила” утерали у Средоземно море ништа не значи. Русија је недавно демонстрирала како може брзо да пошаље њих до дна мора“.

Аутор канала подсећа и на чињенице да су руски авиони са „Кинжалима“ ступили на борбену дужност, а ако се нешто деси, користиће се и друга „оружја која имају утицаја на непријатеља“.

“Сједињене Државе савршено добро разумеју како се ово може завршити. Чини се да су на помолу, али још увек нису интервенисале. Нису чак ни одговориле на нападе на своје базе. Време ће показати шта заиста намеравају. Могуће је да се Израел суочи са истом судбином, попут Авганистана, на пример, одакле су Американци једва успели да побегну“, закључили су аналитичари.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *