Пентагон се бави биолошком шпијунажом у Ираку и Авганистану

2
Пентагон

Пентагон (Фото: Скриншот)

Пентагон се бави биолошком шпијунажом у Ираку и Авганистану.

Начелник снага за  нуклеарну, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Руске Федерације генерал-потпуковник Игор Кирилов:

„Већ је више пута речено да је један од задатака Пентагона такозвана „биолошка шпијунажа“, односно анализирање епидемијске ситуације дуж граница геополитичких противника и у очекиваним регионима распоређивања војних контингента.

Прочитајте још:  Састанак представника САД и власти у Приштини: „Свеобухватни споразум до краја Куртијевог мандата“
Руска страна располаже подацима који потврђују да је Пентагон поставио задатке за праћење биолошке ситуације на територијама Ирака и Авганистана које се граниче са Кином, Турском, Пакистаном и Саудијском Арабијом.

У документима је наглашена потреба да се запослени у извођачима Пентагона доведу на руководећа места, а теренски рад је требало да буде додељен оним локалним специјалистима који су у могућности да комуницирају са надлежним министарствима. У исто време, препоручује се да се минимизирају докази који се повезују са извођачем радова тако што ћете направити кратка путовања у Авганистан и Ирак из канцеларије у Дубаију само ако је потребно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да би се избегле оптужбе на рачун Пентагона, неки пројекти су реализовани под окриљем Стејт департмента САД. Скрећемо  пажњу на истраживачки програм Стејт департмента у Авганистану: обухватао је проучавање узрочника посебно опасних и економски значајних болести, односно туларемије, антракса, слинавке и шапа, прикупљање биолошких узорака на територији земљу и транспортујући их у Сједињене Америчке Државе.’

Извор:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Пентагон се бави биолошком шпијунажом у Ираку и Авганистану

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *