Професор Ратко Ристић кандидат за градоначелника Београда испред коалиције Национално окупљање

1

Национално окупљање

Kандидат за градоначелника Београда покрета Двери, странке Заветници и групе интелектуалаца окупљене око коалиције Национално окупљање на децембарским изборима је професор београдског Универзитета Ратко Ристић, саопштено је данас на конференцији за новинаре испред Старог двора.

Ристић, као нестраначка личност, биће први на листи за градске изборе “националног окупљања” које су покренуле Двери, Заветници и група српских интелектуаца, а залаже се, како је речено новинарима, за стављање националних интереса, породичних вредности и домаћих привредника и пољопривредника у први план.

Ристић је оценио да у Београду има много проблема, те изразио спремност да, како је казао, са својим тимом, ради на њиховом решавању.

“Јавно здравље је највећи проблем и то је ван свих политика, а смањење извора загађења је један од приоритета”, казао је он.

Указао је на овогодошњи проблем са “амброзијом”, те додао да је, због тога, бар 40 одсто грађана Београда имало проблема због алергија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим речима, већа безбедност деце у школама, борба против наркоманије, сузбијање ширења коцкарница и кладионица, побољшање рада јавне управе, сузбијање инвеститорског урбанизма, неке су од ствари за које се залаже.

Kазао је да је Београд центар Србије али и, како је навео, читавог српског народа.

“Сви Срби, где год да живе, гледају у наш град и поруке које се шаљу”, казао је Ристић који сматра да Београд и зато мора да буде духовни, морални и културни оријентир свих Срба.

Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је да “национално окупљање” које су покренули тај покрет и Заветници, уз подршку групе интелектуалаца, данас остварује “први искорак” ка победи на предстојећим изборима

Прочитајте још:  Ко је за националну Србију тај треба да се сабира око нечег што већ постоји, а то је овај наш државотворни блок

“Тада ћемо чинити будућу власт на свим нивоима, наша политика ће пресудно утицати на формнирање будуће власти. Ристић, као нестраначка личност, представља велики добитак за српску политику”, рекао је он.

Према његовим речима, људи попут Ристића, који нису компромитовани, имају стручне биографије и професионално су остварени, доносе нови квалитет на српску политичку сцену.

“Ристић је не само доживео врх у својој универзитетској кариријери већ је увек са својим народом и на сваком месту где се бране национални интереси, јавно здрваље и где се штити животна средина, или се бране људска права и слободе”, казао је он.

Обрадовић је казао да је Ристић “најбољи кандидат опозиције за градоначелника Београда”, те изразио уверење у његову победу.

Председница странке Заветици Милица Ђурђевић Стаменковски оценила је, у контексту истроријских дешавања у ратовима око Београда, да и данас “национално окупљање” покушава да, како је казала, “не само ослободи Београд већ и да га врати на место које заслужује”.

“Ристић неће бити само кандидат за градоначелника, биће образ Београда, а сви знамо да тај образ мора бити светао”, рекла је она.

Позвала је Београдане да подрже Ристића и листу Заветника и Двери.

Најавила је обилазак свих крајева Београда, од Гроцке и Младеновца до централних градских општина, те нагласила да Двери и Заветници неће учествовати у “прљавој политичкој кампањи”.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Професор Ратко Ристић кандидат за градоначелника Београда испред коалиције Национално окупљање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *