УПРАВА ПОШТЕ ИСКОРИШЋАВА ШТРАЈК НЕЗАДОВОЉНИХ РАДНИКА ДА ОТПУСТИ ВИШКОВЕ

0

(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Радници предузећа “Пошта Србије” у Новом Саду и неким деловима Србије штрајкују већ читаву радну седмицу. Захтеви које су упутили односе се на повећање зарада, исплате зараде из добити предузећа и прекид дискриминације.

Међутим, пажњу привлаче поступци управе док су радници у обустави, а управо су такви као да их штрајк уопште не дотиче.

Иако, по логици ствари већина незадовољних радника већ има основ за отказ, руководство не дели ни отказе, ни суспензије. Чак се и опомене пред отказ деле само одређенима, како би Радне јединице имитирале да је закон испоштован. Како сазнајемо, идеја потекла од стране руководства пустити да се штрајк рашири, а онда у складу са планом о систематизацији решити се вишкова.

Штрајк је тренутно концентрисан на Нови Сад, део Београда и Панчево. Није могуће отпустити све учеснике у штрајку у поменутим радним јединицама. Међутим, протоком времена исти  се све више шири и на друге поште по Србији.

Колико је руководство упорно, а штрајк политички мотивисан говори у прилог чињеница да је извесна радница у Нишу ступила сама у обуставу рада, иако нико од њених колега није у обустави.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Док јој се поштари диве и тапшу је по рамену, поменута запослена ужива у популарности ничим заслуженој.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *