Београд: Цене станова на дан су НЕРЕАЛНЕ

0
београд

www.globallookpress.com © Silas Stein/dpa Скупштина Београд, Србија

Београд: Цене станова на дан су НЕРЕАЛНЕ.

Дочек Нове године у Београду постаје све привлачнији за туристе из иностранства, који преплаве град у тих неколико празничних дана. Иако сигурно искористе прилику да обиђу град и упознају се са његовом историјом, главни разлог доласка је добар провод.

Хотели и ресторани у Београду и неколико месеци раније објављују своје позиве и понуде за дочек Нове године, уз обавезне специјалитете домаће, српске кухиње.

Међутим, смештај је ставка о којој туристи треба првобитно да размишљају. Осим смештаја хотелског и хостелског типа, популарни су станови на дан где омладинци често чак организују журке.

Прочитајте још:  ЕКСКЛУЗИВНО: Словенију тресе афера, преко државних фирми финансирали албанску сепаратистичку владу Аљбина Куртија
Понуда је огромна, али цене уопште нису мале.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На популарном сајту за оглашавање оваквог типа смештаја у Београду истакнуте су једне цене, међутим када одаберете датуме од 31. децембра до 3. јануара, цена је доста већа.

Власници оваквих станова за дочек могу да зараде до 1.000 евра, с обзиром на то да је у готово свим становима обавезна резервација минимум 3 дана, у некима чак 5.

Нуде се станови “студијског типа” где је у двадесетак квадрата смештен спаваћи део, део за дневни боравак и кухиња, а има и луксузних станова од стотинак квадрата на престижним локацијама.

Најпопуларнији су двокреветни станови чије су регуларне цене око 50 евра за један дан, а 100 за Нову годину. Што би значило да двоје за само за смештај током Новогодишњих празника треба да издвоје око 300 евра.

Stan na dan

Најјефтинији стан који смо пронашли на сајту за оглашавање кошта 58 евра по дану (цена је за две особе), има 14 квадрата и неопходна је резервација минимум 4 дана. Укупна за 4 дана износи 232 евра.

Током осталих дана цена истог апартамана по дану је 23 евра.

Прочитајте још:  Мирослав Пушоња: Када је пало руско царство, пало је и српско краљевство
Док најскупљи стан на истом сајту за дочек Нове године кошта 625 евра по дану. Има 130 квадрата и може примити укупно 10 особе с обзиром на је петособан по својој структури. Минимум број дана за резервацију је 5, што износи укупно 3.125 евра.

Цена за најам овог стана у данима ван празник је 400 евра по дану.

Stan na dan

Иако се чини да је још увек рано за резервацију, поједини станове већ су резервисани. Помама је свакако највећа у децембру, али треба водити рачуна шта се изнајмљује јер постоје станови који се издају “на црно”.

Прочитајте још:  Попис први изазов: Шта чека нову владу Црне Горе
Пружање ове туристичке услуге уређено је Законом.

Овакви станови морају бити регистровани и поседовати решење којим се категорише тај објекат.

Еспресо.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *