Русија се окреће ка исламским земљама, али и оне ка њој!

0

МИП РУСИЈЕ/ПРЕКО ГЛОБАЛЛООКПРЕСС.ЦОМ/ГЛОБАЛЛООКПРЕСС

Пред распадом веза са Западом, Русија почиње да се окреће према исламским земљама. Према мишљењу стручњака, овај правац је веома обећавајући, наводи портал Цариград.

Политиколог, експерт у области блискоисточних сукоба, експерт Руског савета за међународне послове Кирил Семјонов је у коментару ситуације за УРА.РУ говорио о томе зашто Русија јача сарадњу са Блиским истоком и Африком.

Русија је почела да се окреће према исламском свету и више води рачуна о њиховим интересима. То је неизбежно, јер у позадини потпуног слома односа са Западом, Русија природно почиње да активно води политику на Блиском истоку. (…) Везе у Африци такође расту,– приметио је Семенов.

Чак ни тако јаки партнери као што су Индија и Кина нису довољни Русији да балансира у питањима политике и трговине, објашњава експерт.

Исламске земље су, пак, импресиониране пажњом Русије према традиционалним вредностима. Поред тога, истакнуту улогу у политици имају руски муслимани – шефови Чеченске Републике и Републике Татарстан Рамзан Кадиров и Руслан Миниханов. Ово такође утиче на то како се Русија доживљава у исламском свету.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *