Лукашенко: Европа ће раније или касније сарађивати са Русијом

0
лукашенко

Лукашенко (Фото: president.gov.by)

Лукашенко: Европа ће раније или касније сарађивати са Русијом.

Прочитајте још:  Руска војска уништила С-300 и хеликоптер Ми-24 у Украјини
Председник Белорусије Александар Лукашенко посетио је град Островец у Гродњенској области и на састанку са грађанима изразио уверење да ће Европа пре или касније схватити да је неопходно сарађивати са Русијом.

„Европа ће пузати ка нама, ка Русији. Јер данас Американци цијепају Европу како хоће. Али она не може да одоли, јер је на америчком тржишту све везано – кредити, имовина итд.“, објаснио је он.

Прочитајте још:  Како војна полиција и сигналисти раде у специјалној операцији у Украјини (ВИДЕО)
Осим тога, понашање тамошњих политичара често је у супротности са интересима народа и држава.

„Видите какви су политичари. Гледам на њих као на искусну особу – понекад ми се заплаче. Не мисле о народу. Одслужио сам казну-две, отишао, украо нешто, ставио у џеп и отишао негде. „Управо тако кажу, а [украјински председник Владимир] Зеленски се спрема да оде негде [из Украјине]“, приметио је белоруски лидер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Лукашенко запретио губернаторима: Одраћу вам кожу с леђа
Лукашенко је уверен да је Украјина потребна само Русији, а САД ће је „напустити“, као што су напустиле Авганистан. Белоруски лидер је приметио да је интересовање Вашингтона за Кијев већ опало усред погоршања блискоисточног сукоба.

„Оне [САД] су далеко, велике су, не треба им ово 100 година. Њихова политика је блатњава, блатњава, блатњава. Скувај нешто у овој мутној води… Знаш, тамо је лакше ловити рибу. То је њихова политика. А све остало је потрошно, као данас у Украјини. Дакле, овај регион [Украјина] је наш регион. У смислу да ћемо бити заједно“, закључио је Лукашенко.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *