Најјача опозициона коалиција Национално окупљање предала листу!

1

Српски покрет Двери и Српска странка Заветници предали су данас Републичкој изборној комисији кандидатуру изборне листе ”Национално окупљање – државотворна снага” за предстојеће парламентарне изборе.

Потписи су скупљени за само два дана и то је прва предата опозициона листа, што само по себи сведочи о лидерској позицији међу опозиционим странкама и растућој снази коалиције.

Носиоци листе су председници тих странака, лидер Двери Бошко Обрадовић и председница Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски. То је четврта изборна листа које је предата РИК-у за предстојеће парламентарне изборе 17. децембра.

– Ми смо данас овде да пошаљемо поруку да пред изазовима и опастностима којима се суочава наша отаџбина и да пружамо јасан одговор. Наши политички циљеви се односе на очување и обнову наше државе, нашег суверенитета и територијалног интегритета, нашег Косова и Метохије. Позивамо све грађане Србије да гласањем на овим изборима 17. децембра поручимо јасно “не” Француско-немачком плану и свим другим захтевима који се постављају Србији из Брисела – рекла је председник Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски.

– Симболично, ови потписи грађана Србије налазе се, као у рамовима, у кутијама које су облепљене историјским великанима наше прошлости као подсећање да овај народ има разлог да буде поносан, као подсећање да ми морамо да се изборимо за повратак нашег достојанства, за обнову наше државе. – каже Ђурђевић Стаменковски.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Са нама су данас у овом великом подухвату националног окупљања и наши преци, Свети Сава, цар Душан Силни, свети кнез Лазар који нам је оставио завет, Карађорђе који је обнављао модерну српску историју, али са нама су и највећи умови читавог света, Тесла, Пупин, Иво Андрић, али и они који су бранили када је било потребно нашу земљу и ослобађали је у величанственим јуришима који су тада задивили свет, Милунка Савић, Мишић, Степа, војвода Петар Бојовић, то су наше водиље и то су наши преци којима дугујемо да не одустанемо од Србије, којима дугујемо да нам Србија буде на првом месту, и ми данас враћамо свој дуг. Национално окупљање је спона са нашим прецима, али и путоказ за наше потомке. – додала је Ђурђевић Стаменковски и позвала грађане да дају подршку листи која ће се, како каже, “трудити да у времену пред нама буде њихов глас, њихова снага, снага ове земље и српске државе и која ће обновити све оне постулате на којима смо опстајали кроз векове”.

Прочитајте још:  Корона журке кривично дело, починиоцима прети затвор

На кутијама у којим су се налазили прикупљени потписи ове коалиције налазили су се ликови највећих српских јунака, научника и историјских личности као што су Никола Тесла, Петар II Петровић-Његош, војвода Живојин Мишић, Михаило Пупин, Иво Андрић…и многи други.

– Данас предајемо заједничку изборну листу коалиције Српског покрета Двери и Српске странке Заветници која носи име Национално окупљање — државотворна снага. Ово је прва изборна листа опозиције која је до сада предата у овом изборном процесу и говори о снази наше коалиције на републичком нивоу. Овим смо остварили сан многих родољуба који се залажу за укрупњавање и уједињавање наших опозиционих патриотских и државотворних снага. Већина грађана Србије је против уласка у ЕУ и НАТО, против санкција Русији, против француско-немачког ултиматума о признању лажне државе Косово, за сваку врсту подршке Републици Српској и свим Србима у региону и расејању. Ми ћемо бити њихов глас на овим изборима и гарантујемо да нема калкулација и трговине националним и државним интересима – рекао је председник Двери Бошко Обрадовић.

РИК је до сада прогласио три листе, као прву Српске напредне странке „Александар Вучић – Србија не сме да стане”, затим листу око Социјалистичке партије Србије „Ивица Дачић – премијер Србије” и листу Српске радикалне странке „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка”, преноси Танјуг.

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Најјача опозициона коалиција Национално окупљање предала листу!

  1. АКО НЕ СУМЊАТЕ – НИСТЕ ОСУМЊИЧЕНИ!

    Уколико не сумњате у људима у околини, мале су шансе да будете осумњичени. Ипак постоји код сваког лица дозе сумње, те и имају дозу сумње у скоро сваком лицу. Та сумња временом се изгуби или увећа, све зависи од вашег понашања и од њиховог убеђења у ово или оно.

    ♦ Плагијатори доктората имају стручну и научну спрему, спремни су на све.
    ♦ Стање у држави нагло ће се побољшати док траје предизборна кампања.
    ♦ У залуд је буре од најскупљег дрвета, ако се у њему држи укисло вино.
    ♦ Стара метла најбоље познаје свако ћоше просторије.
    ♦ Једини проблем Вучића је што чак и у вину, које тако стручно дегустира, тешко налази истину.
    ♦ Председник ΛV једино спава када хоће да сања бољу Србију.
    ♦ Тенденција је код нас да се потрошачка корпа замењује просјачком торбом.
    ♦ Многи привредници труде се из петних жила. Немају памети.
    ♦ Уништавамо наше образовање купљеним дипломама. Одакле ће се Европа снабдевати кадровима?
    ♦ И наша власт има краву музару. Музе пензионере до изнемоглости.
    ♦ Није моје да причам о порасту пензија, а једва састављам крај с крајем.
    ♦ Граде нам аутопутева пуних кривина. Па како да не скренемо.
    ♦ Кад Урзула фон дер Лајен оком, наш председник храбро скоком.
    ♦ Ако желите да видите умањену слику наше друштвене пропасти, купите телевизор мањег екрана.
    ♦ Жртве отимања пензија су идентификоване. О злочинцима ћемо касније.
    ♦ Пензионерско бирачко тело најчешће се пали када га власт ложи пензијама већих но икада!
    ♦ Пензионери су умишљени болесници. Умишљају да су стално гладни?
    ♦ Човек је стабилан. Када падне на колена.
    ♦ Председник се хвали, премијер(ка) се хвали, министри се хвале, а пензионери најебаше.
    ♦ Разочарао ме Тесла. Сада видим и оно што се никада могло видети по мраку.
    ♦ Народ бира свог вођу, а вођа не може да бира свога народа.
    ♦ Ако сумњате у свему, постоји велика вероватноћа да будете осумњичени за све.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *