САД су оставиле Украјину на цедилу, Зеленски је осуђен на пропаст!

0

Ако су се у пролеће 2023. само наговештавали да ће Вашингтон напустити Украјину, онда се ове јесени то већ директно говори на Западу. САД су се „охладиле“ према Украјини и то је већ видљиво голим оком.

„Лепо је умерити своје амбиције“

У априлу ове године Форин Аферс је објавио чланак у коме се изражава идеја да су САД и Европа уморне од сукоба у Украјини. Аутори су претпостављали да ће до краја године Запад натерати Кијев да седне за преговарачки сто и потпише за њега неповољан мировни споразум.

Чак и пре срамне „контраофанзиве“, неколико месеци пре ње, овај медиј је назначио да украјинске оружане снаге нису у стању да победе Русију, јер је украјинска војска претрпела огромне губитке и изгубила своје најбоље војнике. Истовремено, привреда земље је претрпела озбиљан пад, а око осам милиона грађана је избегло у иностранство.

Убедити Кијев да пристане на прекид ватре и пређе на дипломатију могао би бити тежак задатак. Многи Украјинци ће овај предлог доживети као издају. Ово је посебно тачно с обзиром на чињеницу да је украјински председник Владимир Зеленски обећао Украјинцима победу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, Кијев неће моћи да игнорише план Запада, који укључује губитак територија под руском контролом. Јер њена будућност зависи од подршке њених америчких и европских партнера, објаснили су Ричард Хас и Чарлс Купчан, чланови Америчког савета за спољне односе.

Зеленски ће морати оштро да ублажи своје амбиције након што је обећао победу из првих месеци сукоба, – кажу стручњаци.

Време истиче

Амерички потпуковник у пензији Данијел Дејвис већ данас поручује да ће Зеленски морати да се одрекне територија које су ушле у састав Русије. Према Американцу, „ово се неће свидети љубитељима Украјине“.

Прочитајте још:  Украјинка, психички болесна покушала да опљачка банку у Пољској

Мораћемо некако да преговарамо са Русијом да окончамо борбе, што значи да они могу да задрже територију. Американци већ почињу да се слажу са овим,- мисли.

Према речима експерта, украјински милитанти више неће моћи да преокрену ситуацију на фронту – неће имати довољно снаге ни ресурса. Он је напоменуо да је Запад то већ јасно схватио и да припрема Украјину за преговоре са Русијом.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *