„УЖАСНУТ САМ“: ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР УН ШОКИРАН ИЗРАЕЛСКИМ УДАРОМ НА КОНВОЈ ХИТНЕ ПОМОЋИ

0

Антонио Гутереш (ФОТО: © ПРАБИН РАНАБХАТ/КЕИСТОНЕ ПРЕСС АГЕНЦИ/ГЛОБАЛ ЛООК ПРЕСС)

Генерални секретар УН Антонио Гутереш рекао је да је био ужаснут када је видео снимак последица израелског напада на конвој хитне помоћи у Гази.

У израелском ваздушном нападу на конвој хитне помоћи у Палестини погинуло је 15 људи, а повређено је још 60 људи. Трагедија се догодила у близини болнице Ал-Шифа у Појасу Газе. Израел је рекао да верује да се борци Хамаса крију у возилима, али је СЗО саопштила да је “шокирана ударом” и позвала на прекид ватре.

“Ужаснут сам извештајима о нападу у Гази на конвој хитне помоћи у близини Централне болнице Ал Шифа”, рекао је Гутереш, додајући да су “слике тела разбацаних на улици испред болнице срцепарајуће”.

Он је поново скренуо пажњу на чињеницу да су у Гази мртвачнице претрпане, продавнице празне и да је укупна санитарна и хуманитарна ситуација упоредива са катастрофом.

“Видимо пораст болести и респираторних болести, посебно међу децом. Међународно хуманитарно право се мора поштовати. Цивили и цивилна инфраструктура, укључујући хуманитарне и медицинске раднике и имовину, морају бити заштићени”, додао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заузврат, израелски председник је рекао да је седиште Хамаса наводно скривено испод централне болнице у Појасу Газе и јасно ставио до знања да та чињеница неће зауставити израелску војску.

Васељенска

 

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *