Грујичићка прети лекарима: Нисте урадили 20 операција следи мања плата

0

Др Даница Грујичић (Фото: Јутјуб)

Грујичићка прети лекарима: Нисте урадили 20 операција следи мања плата.

Прочитајте још:  Бујановац: Школе "праве" по нотама из Тиране
Министарка здравља др Даница Грујичић је на питање гледалаца током гостовања у емисији “Јутро на “Блиц”, да ли ће доћи до неких промена у здравству у мањим градовима и општинама, изнела је предлог да би и већа плата могла да буде добра мотивација, а затим се надовезала и на непопуларне платне разреде.

– Платни разреди можда нису лоши, али знате како, платни разреди плаћају образовање. Не плаћају рад који сте урадили. Ми морамо мало копирати приватнике. Ви добијете стандардну плату, али! Да видимо шта сте урадили за тај месец?! Види, урадили сте две операције за цео месец. А рецимо, нормално је 20. Нисте зарадили, добићете десетину плате. То је непопуларно, ја знам – каже министарка Грујичић на Блиц ТВ.

Прочитајте још:  ХОРОР У СРБИЈИ! Из Дунава испливао леш са везаним рукама и ногама, мештани престрављени
А затим се исправила и предложила које би се све норме гледале:

– Добро, не, можда 10% плате, али тај месец нисте зарадили, значи 30% мања плата! Колики сте број прегледа урадили месечно? Колики сте број прегледа урадили у току једног дана? Колико сте општинских листа завршили? Колико сте пацијената прегледали? Колико сте интервенција имали – наводи министарка здравља Даница Грујичић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она се осврнула и на примарну здравствену заштиту, истичући да на њеној организацији посебно треба радити. Истакла је и да се нада да ће Закон о забрани пушења у затвореном ступити на снагу следеће године.

Прочитајте још:  "Користећи корону, Вучић у тишини предао Шиптарима Газиводе"
Министарка здравља др Даница Грујичић истакла је и да се њено министарство у овом мандату највише бавило организацијом здравства.

– Промењени су неки правилници, пре свега правилник о доступности свих лекова, свим пацијентима. На пример, један лек, за који је потврђено да делује код неког пацијента, али који није регистрован за ту болест, није могао да се препише, јер није законски био регистрован за ту болест, па је пацијент морао да иде код приватника – каже министарка Грујичић и додаје:

– Друга ствар је потпуна заштита података. Сваки грађанин Србије имаће свој здравствени број. Иде се и на те генетске базе података. Име и презиме пацијента ће знати само његов изабрани лекар, и конкретно лекар који га лечи у некој секундарној или терцијалној здравственој установи, и буквално нико више – истакла је она.

Васељенска/Директно.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *