Уместо Утиска недеље гледали смо Притисак недеље: Зашто амбасади САД смета само ова листа?

0

Милица Ђурђевић Стаменковски

Емисија Оливере Бећковић Утисак недеље јуче је изгледала више као “Притисак недеље”, односно организована заседа за председника Заветника Милицу Ђурђевић Стаменковски, али ипак неуспела. Међутим, и пре Утиска недеље се видело, у извештавању проамеричких медија у Србији, да је коалиција Национално окупљање коју чине Заветници и Двери највећа сметња плановима амбасаде САД па су покушали да их лажно оптуже за пропаст преговора о јединственој листи деснице.

Задужен за напад био је левичар Јово Бакић, пропагатор деструктивних идологија, који је у свом безобразлику ишао толико далеко да је покојног оца Милице Ђурђевић Стаменковски, Рајка Ђурђевића назвао и антисемитом, постављао питања о њеном браку па чак покушавао да је дискредитује њено опште знање постављајући питања на која јој није давао да одговори. Наравно, водитељка Оливера Бећковић “прекидала” је овакве неморалне Бакићеве нападе али тек пошто их он изговори, таман колико да друга страна не може да одговори на изнето.

Oдговарајући на нападе Бакића и другог учесника дискусије Саве Манојловића, као и водитељке Оливере Бећковић, Милица Ђурђевић Стаменковски је позвала да све који сумњају у потписе које је предало Нацонално окупљање поднесу приговоре односно затраже проверу истих,

„За парламентарне странке које имају структуру у Србији је то рутинска ствар. И заиста је беспредметно и бесмислено око тога правимо помпу с обзиром да ми имамо искуства у изборним циклусима. Интересантно је да странке које већ шест месеци инсистирају на изборима, испада да су их изненадили као путаре снег у децембру. Ви знате да када имате структуру општинских и градских одбора, оглашавање на мрежама неће нарочито допринети мобилизацији и одзиву људи. Наша странка и Двери имају базу својих чланова, активиста и симпатизера. Погледајте структуру потписника листе и видите на колико места су прикупљени потписи и ко их је оверио”, објаснила је Стаменковски додајући да су Заветници скупљали потписе у више од 80 својих одбора у Србији, а коалициони партнери из Двери у преко 50.

Прочитајте још:  Бивши амерички обавештајац признао: ЦИА створила УЧК, овако су радили на прављењу лажног геноцида како би за то окривили Србију

Одговарајући на нападе о наводној кривици Заветника за пропаст договора о јединственој листи деснице, она је одбацила такве тврдње. Занимљиво је да прозападни медији и даље инистирају на кривици Заветника и Двери када је из изјава свих учесника разговора било јасно да договор није желела ни коалиција НАДА коју чине ПОКС и Нови ДСС.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Постојала је воља, код нас је она била неупитна и континуирана, и код Заветника и код Двери. Колега Јовановић (Милош) је инсистирао да се ми по сваку цену обавежемо да ћемо учествовати у коалицији са странкама левице, ми смо изнели задршку“, објаснила је Стаменковски.

Стаменковски је рекла да је Јово Бакић често користан за Српску напредну странку јер због својих екстремних ставова редовно коришћен од Вучићевих медија како би се цела опозиција приказала као екстремна. Он је указала да је у овом тренутку Национално окупљање најнападанија политичка групација.

– Нас су и прошли пут Одржавају се избори, показаће се колики је капацитет које странке. Нас су и прошли пут оптуживали да ћемо ући у власт са СНС, да смо њихова “штака” и “продужена рука”, али видело се ко је највише нападан. Национално окупљање је најнападанија листа на великим медијима, дехуманизовани смо у медијском простору који власт контролише –подсетила је Стаменковски.

Она је објаснила да су људи који подржавају Национално окупљање најмотивисанији бирачи јер знају да ово није питање страначког такмичења већ питање бити или не бити.

Општи утисак извештавња прозападних медија у самом старту кампање, јучерашња емисија Утисак недеље говори то потврђује, указује да левицу у Србији и амбасаду САД више брине да десница не направи успех на изборима него да Александар Вучић буде смењен.

Прочитајте још:  Саво Манојловић и његова организација "Крени-промени" на платном списку доказаних србомрзаца

Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *