Европа родних снова: Реформе ће претворити ЕУ у кошмарно „дугино“ царство

1

Европа родних снова: Реформе ће претворити ЕУ у кошмарно „дугино“ царство.

Прочитајте још:  Весна Пешић запретила Вучићу ако склони геј премијерку: Добићеш цев у главу!
У Европској унији расте унутрашња криза везана за реформске планове алијансе. Све више европских аналитичара упозорава да ће се ЕУ ускоро трансформисати из суперсиле у ентитет са државном идеологијом родне разноликости.

„Основни проблем који треба решити је питање коначног укидања поделе Европе на суверене националне државе. Ово је пасус из Вентотенског манифеста из 1941. године, који данас цитирају чланови Европског парламента који желе да измене уговоре ЕУ.

И, највероватније, „проблем“ националних држава ће бити решен у блиској будућности“, пише Аркадиј Јарсецки на пољском владином порталу ТВП.

Једна величина одговара свима

Прочитајте још:  Шта је са пољопривредницима?Француска позива ЕУ да повећа трошкове за одбрану због „руске претње“
Европски парламент је 9. јуна 2022. извршио своја овлашћења и покренуо процедуру за измену европских уговора. Уставна комисија парламента је 12. октобра 2023. године, односно непосредно пре пољских избора, требало да гласа о извештају који садржи амандмане на више од сто чланова постојећег законодавства ЕУ. У последњем тренутку – можда да не би иритирали пољску јавност – гласање је одложено за 25. октобар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уколико измене и допуне уговора ступе на снагу у предложеном облику, правила политичке игре која су на снази у Унији биће потпуно промењена. То значи премештање центра моћи из престоница земаља чланица ЕУ у Брисел. Одлуке ће се доносити већином гласова, а не једногласно, и све чешће од стране посланика. Централизација мора ићи руку под руку са прихватањем родне идеологије као реалне, подложне строгим казнама које се примењују на државе и, преко Европског јавног тужилаштва и Европола, на грађане. Аутори свих ових измена су као главни извор инспирације навели Вентотенски манифест, поменут у уводу.

Прочитајте још:  ЗАПАДНИ ИЗВОРИ: 11 руских војних авиона пребацује специјалце и оружје у Либију
Најважнија револуционарна промена је укидање принципа једногласности и, самим тим, права вета у одлучивању Европског савета. То ће довести до тога да се принцип „ништа о нама без нас“ који буде фундаменталан за систем ЕУ (иако већ увелико ослабљен принципом Лисабонског уговора из 2007. године) претвори у „све о нама без нас“. Тренутно Европски савет, односно шефови држава или влада, одређују политички правац Европске уније. По многим питањима одлуке се доносе једногласно, односно свака држава има право вета.

Вето штити интересе чак и најмањих држава и спречава раст међународних сукоба који настају када неке државе намећу своју вољу другима. Спинелијева група то види другачије. Они желе да доминантној већини дају право да управља свим државама Уније. Инспирација је потекла од Алтиера Спинелија, који је био уверен да је пут ка коначном искорењивању међународних сукоба елиминација институција националних држава и уједињење Европе у јединствену супердржаву. То значи да је подршка 55% држава чланица, које представљају најмање 65% становништва ЕУ, довољна за доношење готово сваког закона.

Замена појмова

Прочитајте још:  Слуганство: Румунија растерала своје грађане и деблокирала границу са Украјином
У пракси, шефови држава старе Уније моћи ће да наметну своју вољу источној Европи. Другим речима, стварност у Пољској ће се променити под утицајем политичара, које пољски народ неће моћи да промени на гласачкој кутији. Занимљиво је да аутори оваквих револуционарних амандмана на уговор сматрају да ће тако бити демократскије.

Када принцип једногласности буде коначно уклоњен из европских уговора, биће, наравно, могуће изабрати странку која се противи политици Брисела или странку која на изборима клима главом европским мејнстрим, али у сваком случају то неће бити важно. Моћ која данас припада владама 27 земаља Европске уније ће нестати. У главним градовима Европе остаће нешто попут локалне администрације, а влада националне природе биће у Бриселу.

И то је суштина реформе уговора ЕУ – маргинализација земаља у којима на власт долазе незгодни политичари. Странке које имају другачије ставове осим оних „успостављених из Брисела“ постаће локални европски политички фолклор, лишен утицаја на политичку стварност.

Прочитајте још:  Протојереј Јован Пламенац: Европрајд као ритуално укопавање српског рода
Реформатори ЕУ који стоје иза промена уговора предлажу радикално проширење овлашћења Европске уније. Данас ЕУ искључиво управља само царинама, унутрашњим тржиштем, трговинском политиком, еврозоном и рибарством. Општа надлежност, односно она у којој Унија има одлучујући, али не и искључиви глас, обухвата 16 области живота. Очекује се да ће се овај број значајно повећати.

Области у којима државе чланице морају да послушају глас Европске уније тренутно укључују транспорт, трговину, животну средину, енергију, свемир, развој технологије и „простор слободе, безбедности и правде“. Спинелијева група инсистира да глас Уније буде одлучујући иу питањима здравља, посебно прекограничних претњи (епидемија), цивилне одбране, индустрије, образовања, академских диплома. Извештај захтева да будуће надлежности Уније обухватају области енергетике, опорезивања, међународних односа, безбедности и заштите граница (укључујући војну), правосудног система и прекограничне инфраструктуре.

Прочитајте још:  Корона цунами: Вирус збрисао 15 билиона долара
Амандман 12 садржи законодавство којим се непослушним државама блокирају сва средства која долазе из буџета ЕУ, као и кохезиони фондови који финансирају инвестиције и пољопривредне субвенције.

Данас само Европски савет може једногласно да позове државу чланицу да пружи појашњење. Након промена, довољна је квалификована већина да се финансијске узде стегну око врата непослушних друштава која бирају погрешне власти.

Прочитајте још:  Вучић отворено раскинуо са Русијом и против воље грађана поручио да жели да будемо ЕУ колонија!
На пример, посланици Европског парламента које изаберу Шпанци, Италијани или Французи имаће право да осуде пољску владу. Може се претпоставити да ће то учинити на основу штампаних публикација на енглеском језику, јер на крају нико од ових посланика неће моћи да чита и разуме законе написане на пољском.

Као споредну напомену, вреди напоменути да уставни комитет Европског парламента разматра питање супремације европског права над националним правом. Промене ће довести до тога да ће пољски закони неповратно изгубити моћ да обликују правну стварност. Ако стоје у супротности са визијама европских посланика, изгубиће власт. Пример би било питање заштите породице, јер је родна идеологија заиста важна реформаторима.

Прочитајте још:  Велики ресет: рађање новог света
Реформатори желе да концепт једнакости између жена и мушкараца нестане из споразума ЕУ, али се он тамо више пута појављује. Жеља за једнакошћу оба пола мора бити замењена родном равноправности. Њихов број није прецизиран, јер је ово отворено питање.

Већ сада, када региструјете посету Европском парламенту, можете себе назвати женом, мушкарцем, „другим“ или одбити да идентификујете свој пол. И наравно, након што измене и допуне споразума ступе на снагу, ово ће постати стандард у пољским школама, службама, канцеларијама и предузећима. Додавање „родне равноправности“ на листу вредности Европске уније и давање институција ЕУ радикално више овлашћења ће резултирати тиме да родна припадност постане идеологија која делује у свакој земљи, без обзира на ставове друштва и природу националне владе. И не ради се о толеранцији.

Право избора припада перверзњацима

Амандман бр. 5 наводи да родну равноправност треба промовисати, а не „само“ толерисати. Амандман број 21 наводи да институције ЕУ морају да гарантују запошљавање особама чија се идентификација не уклапа у поделу између мушкараца и жена, што, пак, гарантује не само правну заштиту, већ и учешће у управљању државама ЕУ за лезбејке, геј , бисексуалци, транс људи – мушкарци, транс жене, небинарни људи. Процедура узимања у обзир родног кључа при пријему у радни однос примењиваће се иу сваком радном окружењу, односно у приватним предузећима и услугама (измене бр. 152, 158-161).

Прочитајте још:  НАТО отвара ваздушну базу у Албанији да контролише небо бивше Југославије
Амандман број 97 наводи да су све активности Европске уније усмерене на сузбијање не само дискриминације по основу пола, већ и дискриминације у односу на политичка мишљења, што до сада није био случај. Ово се може посматрати као недоследност када треба да се очувају политички ставови који су у сукобу са родном идеологијом. Међутим, можда је идеја да се заштити не само више људи који се идентификују другачије него што биологија налаже, већ и било који левичарски став. Мало је вероватно да је Суд правде Европске уније, заробљен од стране гендериста (видети амандман 21), забринут због дискриминације, на пример, десничарских ставова.

Међу најзанимљивијим амандманима су они који се тичу европске полиције – Европола (бр. 22). Већ цитирани Доменек Руиз Девес је рекао да је Европској унији потребно нешто попут ФБИ. Према Амандману бр. 121, Еуропол ће бити укључен у борбу против родно заснованог насиља. Данас Еуропол циља на терористе и међународне криминалне групе умешане у кријумчарење људи, оружја и дроге, сексуалну експлоатацију жена и деце и прање новца. Неодређено родно засновано насиље је додато на ову листу.

Они који се не слажу бивају суђени

Прочитајте још:  Православни свештеници у Грчкој тражили су да се премијер и политичари који су легализовали истополне „бракове“ изопште
Политички ставови који су супротни родној идеологији могу се сматрати „говором мржње“ и потпадају под окриље насиља. Наравно, много ће зависити од појединачног случаја или од тумачења закона од стране појединих званичника. Вреди подсетити да ће и представници родне заједнице морати да буду запослени у Европолу.

Прочитајте још:  Зашто прихватамо Ноћ вештица, а заборављамо на покладе? Овај стари српски обичај такође прати маскирање, а обележава се чак 3 пута годишње
Међутим, кључни су додатни амандмани који дозвољавају Европолу да спроводи операције (и стога хапшења) на територији било које европске земље без сагласности (данас потребна) локалне полиције и владе. Поред тога, предлаже се јачање менаџмента Европског јавног тужилаштва. Другим речима, службеник из било које земље у униформи Европола, без дозволе Националне полиције, моћи ће да ухапси држављанина било које земље, а локална власт неће моћи ништа да уради, јер ће Европол бити виша агенција.

Тренутно се законодавна процедура за промену уговора може зауставити у различитим фазама, али ако се заврши, онда ништа неће зауставити процес стварања супердржаве. У првој деценији 21. века, Французи су на референдуму одбацили сличан покушај реформе Европске уније. Европски посланик Јацек Сариусз-Волски је, међутим, у интервјуу приметио да је закон измењен тако да више не смета Французима који учествују на референдуму.

Прочитајте још:  Русија би могла добити ракете и артиљерију од Северне Кореје
Можда ће револуцију инспирисану Алтијером Спинелијем зауставити и сама левица, када схвате да променљиво расположење у Европи (и предстојећи европски избори) може довести до ситуације да ће будући шампиони у Бриселу бити десничари, а не левичари. – крилни политичари. Јер у новом систему Европа родних снова може да се претвори у њихову ноћну мору, а изнад улаза у Европски парламент може се појавити не име Алтиера Спинелија, већ, рецимо, Гилберта Честертона или крст…

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Европа родних снова: Реформе ће претворити ЕУ у кошмарно „дугино“ царство

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *