ПОСТ ПРО РУДНИK ЗЛАТА : Запослени у пошти несвесни какву су прилику добили

0
двери

Јавно предузеће “Пошта Србије”, на иницијативу генералног директора Зорана Ђорђевића, основала је предузеће “Пост Про”, које има за циљ ангажман запослених радника, као и могућност да помоћу посебних уговора остваре додатне приходе, тако што ће од извршених услуга добити проценат.

“Пост Про” функционише већ неко време и запосленима је била нуђена могућност да склопе уговор са фирмом ћерком, а сада сада заузима кључну улогу у решавању социјалног статуса запослених у технологији који су у обустави рада већ више од десет дана незадовољни зарадама, а ситуација се не побољшава, иако је руководство показало добру вољу да им изађе у сусрет и испуни услове.

Зоран Ђорђевић, в.д. генералног дирекора “Поште Србије” поставио је модел по коме би запослени у будућности приходовали и он подразумева и до 40 посто више прихода за раднике који су продуктивни. Kако је истицао на раније одржаној конференцији за медије, Ђорђевић не желида се људи отпусте, али је запослене и позвао да “заврну рукаве” и врате се на посао.

Радници који се већ више од 10 дана налазе у незаконитој обустави рада, једносавно одбијају да крену са радом. На прекид илегалног штрајка позвали су синдикати, руководство, као и све већи број незадовољних грађана, корисника услуга.

Kако сазнајемо поједини радници путем друштвеиних мрежа и Фејсбук група позивају на штрајк, који се већ одавно измакао контроли, па незадовољни радници желећи да дођу до веће зараде управо чине супротно, јер пошта услед застоја изазваног штрајком губи велике уговоре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Препоставља се да уколико се веома брзо не престане са овом ситуацијом, велики број запослених ће морати бити отпуштен,а зараде ће још више пасти.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *