Да ли технократе тајно краду и чувају ДНК новорођених беба?

0

(Фото: Пиксибеј)

Да ли технократе тајно краду и чувају ДНК новорођених беба?

Прочитајте још:  Геноцид на Аљасци?
Постоји нешто злокобно у том малом тесту „убода у пету“ који болнице рутински раде на новорођенчади. Кажу да је то ради откривања болести, али ако је то случај, зашто неке државе покушавају да задрже узорке ДНК узете током ових процедура и чувају их деценијама, а да то никада нису рекли родитељима?

Неки родитељи се опамете и крену у офанзиву.

Институт за правосуђе поднео је тужбу због државног програма у Њу Џерсију који је прикупљао и тајно држао крв новорођених беба.

Институт за правосуђе је у саопштењу за јавност је објаснио да је то у случају заступања две групе родитеља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Држава тврди да може да користи ДНК из узорака крви беба из било ког разлога без информисаног пристанка родитеља.

Прочитајте још:  Туђи новац страшна ствар
Случај терети да државни закон у Њу Џерсију захтева да се, када се бебе роде, узима крв и тестира на различите болести. Исти захтев постоји у свим државама.

Али, према адвокатима који заступају родитеље, оно што Њу Џерси чини другачијим је то што „након што се тестирање заврши, Министарство здравља Њу Џерсија чува остатке крви 23 године. Држава не тражи од родитеља сагласност да задржи крв њихових беба, пропуштајући чак и да обавести родитеље да ће задржати заосталу крв. Једини начин на који родитељи могу да сазнају о таквом задржавању је да га проактивно траже на једној од веб локација трећих страна наведених на дну картице која им је дата након вађења крви.

„И, када држава добије крв, може да је користи како год жели, укључујући продају трећим лицима, давање полицији без налога, или чак продају Пентагону да направи регистар — као што се раније десило у Тексасу”.

Мало забрињава оно о продаји Пентагону „да би се направио регистар“.

Прочитајте још:  Демократе се сукобљавају са Католичком црквом
Документована је чињеница да је део Агенде Уједињених нација 2030 стварање матичне књиге рођених за све људе. Потражите то.

Циљ одрживог развоја 16.9 Агенде 2030. Одрживи развој каже: „Створити правни идентитет за све, укључујуђи регистрацију рођења, до 2030. године“, и то је „признато као кључно за унапређење посвећености Агенде 2030 да никог не остави иза себе“, према веб-сајт Програму Уједињених нација за развој (УНДП). На истој веб страници наводе:

Члан 6 Универзалне декларације о људским правима каже да свако има право на правни идентитет. Циљ одрживог развоја 16.9 („правни идентитет за све, укључујући регистрацију рођења, до 2030.“) је признат као кључан за унапређење обавезе према Агенди 2030 да никог не остави иза себе. Међутим, стотине милиона људи и даље немају одговарајућу идентификацију, а око половине светских земаља нема универзални систем за регистрацију рођених и умрлих.

Прочитајте још:  ИЗРАЕЛ ЗАПОЧЕО ШТО НИКАКО НИЈЕ СМЕО: Нова акција ће тек запалити арапски свет?!
Радна група Уједињених нација за правну агенду, којом копредседавају УНДП, УНДЕСА и УНИЦЕФ, ради са државама чланицама како би осигурала да више од 300 милиона људи стекне правни идентитет до 2025. УНДП јача капацитете држава чланица за развој холистичке, одрживе и интероперабилне регистрације грађана, виталне статистике и система управљања идентитетом у власништву државе. УНДП ради на повец́ању броја земаља које се баве питањима правног идентитета као темељног стуба националних развојних планова и стратегија и осигуравају да сви, без изузетка, имају приступ основним јавним добрима и услугама.

Страница УНДП-а затим упуц́ује оне који желе више информација „О раду УНДП-а у овој важној области“ да посете следец́е веб-сајтове:

Радна група УН за правни идентитет

Управљање дигиталним правним лицима

Дакле, уз само мало истраживања, откривамо да је овај нагон за прикупљањем ДНК од новорођенчади везан за стварање глобалног ИД система, и то глобалног дигиталног ИД-а.

Ако Њу Џерси има програм да преда ДНК савезној влади, можете се кладити да се то дешава и у другим државама. Само још нисмо сазнали за то. И зашто би Министарство одбране САД, од свих агенција, желело да се дочепа овог ДНК сваке новорођене бебе?

Прочитајте још:  СВЕТ У НОВОЈ ОПАСНОСТИ: Трамп спрема рат против Кине због короне!
У ствари, сличне тужбе су већ покренуте против Тексаса, Минесоте и Мичигена, и у тим случајевима насеља су наредила уништавање узорака крви које држе државе, или их је држава добровољно уништила.

Њуџерси Монитор извештава да се у Њу Џеју сваке године роди више од 100.000 беба, што значи да је држава нагомилала милионе крвних узорака из свог деценија старог програма скрининга новорођенчади. Ипак, материјал који се даје новим родитељима не открива да држава чува узорке 23 године, нити објашњава зашто.

Прочитајте још:  Цена нафте вртоглаво расте, злато достигло рекордну цену
Роб Фромер, виши адвокат Института за правосуђе, изјавио је:

„Родитељи имају право на информисани пристанак ако држава жели да чува крв њихове деце деценијама и да је користи у друге сврхе осим скрининга на болести. Политика Њу Џерсија да чува бебину крв и ДНК и користи те генетске информације како год жели је јасно кршење права из Четвртог амандмана свих родитеља из Њу Џерсија и њихове новорођенчади.

Тужиоци су двоје родитеља Боонтон, Н.Ј., Ерика и Јеремиах Јединак, и Ханнах Ловаглио, мајка два сина у Цранбуриy, Н.Ј.

Прочитајте још:  Европски скупови руских емиграната нису тако безазлени
Ловаглио је за Монитор рекла: „Није у реду да држава може да уђе у невероватно интиман тренутак, нежне дане порођаја, и да од наше деце узме нешто што се онда држи 23 године. Недостатак сагласности и транспарентности доводи до тога да доводим у питање намеру и чини ме забринутим за будућност моје деце”.

Нулта тачка

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *