Џафери лобира да Украјина призна независност Космета

1
џафери

џафери

Џафери лобира да Украјина призна независност Космета.

Председник Собрања Северне Македоније, етнички Албанац Талат Џафери, рекао је да Украјина има потенцијал да „размишља позитивно“ о признавању независности Косова.

Он је о томе рекао Теве1, јавља дописник ПолитНавигатора.

Џафери је рекао да Украјина тренутно, због ратног стања, нема могућност да се ближе бави питањем признавања Косова, али је додао да Кијев може „размишљати о признавању Косова у одређеном временском року“.

„Они немају луксуз да се баве овим питањем у овом тренутку, али ипак мислим да имају потенцијал да размишљају позитивно о овом питању“, рекао је председник Собрања Северне Македоније.

Прочитајте још:  Украјинска војска напушта последње положаје у центру Артјомовска
Према његовим речима, и даље је потребан адекватан одговор Косова на дешавања у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Треба проценити догађаје, осудити поступке Руске Федерације и дати подршку Украјини. Ово је полазна тачка званичних контаката између две земље, упркос чињеници да се још нису званично признале“, рекао је политичар.

Прочитајте још:  Руски медији: Монструозно вулгаран перформанс у Београду
Џафери је познат по томе што је као командант македонске војске, током сукоба са албанским сепаратистима 2001. године, дезертирао и прешао на страну сепаратистичке Ослободилачке националне армије (УЦК) под позивним знаком „Командант Форино“. Као резултат Охридског споразума који је иницирао Запад, а који није дозволио Македонији да порази албанске милитанте, он је амнестиран и касније је постао министар одбране земље.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Џафери лобира да Украјина призна независност Космета

  1. Super, Srbija tada prizna Krim, Donjeck, Lugansk, a do tada verovatno i odesu i drugo kao deo Rusije. Ni jedno od tih priznanja (Ukrajinsko i Srpsko) ne vredi ništa, malo se igramo…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *