Национално окупљање упозорава: Курти отворено прети агресијом, једина гаранција за Србе повратак на Резолуцију 1244

0
национално

Национално окупљање

Коалиција Национално окупљање, коју чине Заветници и Двери, истиче да најава Аљбина Куртија да ће тзв. косовске војне снаге бити увећане за додатних хиљаду припадника показује да режим у Приштини отворено прети агресијом и нема намеру да одустане од прогона српског народа из покрајине.

Оваквим одлукама тзв. Влада Косова крши Резолуцију 1244, која налаже демилитаризацију свих сепаратистичких формација, и јавно саопштава да је спремна да свој план етничког чишћења и окупације севера КиМ спроведе и употребом оружане силе.

Куртијева радикална политика представља претњу миру и угрожава безбедност српског народа, који је услед примене противуставних споразума са Приштином остао без било каквих механизама заштите своје сигурности.

Одговор државе у оваквим околностима не могу да буду даљи уступци и прихватање нових западних ултиматума. Показало се да је политика, која је излазила у сусрет сваком захтеву из Брисела, разорила српске институције на Косову и Србе на КиМ претворила у глинене голубове албанских сецесиониста.

Национално окупљање истиче да је једина гаранција да ће српски народ на КиМ бити безбедан пуни повратак српских безбедносних снага у покрајину. То ће бити један од захтева, који ће нова државотворна власт након избора изнети пред међународну заједницу, и од Уједињених нација тражити чврсте гаранције за целовиту примену Резолуције 1244.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *