Египат одбио предлог ЦИА да привремено управља Појасом Газе после рата

0
газе

FOTO: Tanjug/AP

Египатски председник Абдел-Фатах ел-Сиси је наводно одбио предлог директора америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Вилијема Бернса да Каиро преузме привремено безбедносно управљање у Појасу Газе после рата, док Палестинска управа не буду спремна да преузму власт, преноси “Тајмс оф Израел” позивајући се на америчке медије.

Сиси је саопштио Бернсу да Египат неће играти улогу у елиминисању Хамаса, који држи власт у Појасу Газе, пошто су палестински милитанти допринели да египатска граница са енклавом буде релативно мирна последњих година, саопштили су за “Волстрит џорнал” високи египатски званичници под условом анонимности.

Египатски председник и директор Централне обавештајне агенције састали су се у уторак у Каиру, да би разговарали о војној операцији Израела у Појасу Газе, саопштено је из египатског председништва.

Сиси је током састанка поновио позив на хитан прекид ватре како би се заштитили цивили и на “неометан проток хуманитарне помоћи”, саопштио је портпарол египатског председника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *