Ватикан одобрио транскрштења и ЛГБТ особама да буду кумови

1

Ништа више не спречава чак ни транссексуалце да затраже и приме крштење, Ватикан је дао зелено светло и пустио содомите у своју “цркву”.

Они могу бити и кумови и сведоци венчања у цркви. Зелено светло се даје и хомосексуалним кумовима који живе са другом особом, све док воде „живот у складу са вером“. Ово су назнаке које долазе из Дикастерија за доктрину вере, коју води кардинал Виктор Мануел Фернандез. Одговари на нека питања која је Дикастерију у јулу 2023. године упутио монс. Јосе Негри, бискуп Санто Амара у Бразилу, који садржи нека питања у вези са могућим учешћем у сакраментима крштења и брака од стране транссексуалних и хомо-афективних особа.

Све су то одговори у смислу канонског права, али је могуће да ће изазвати контроверзу. Да би примили крштење, макар и интуитивно, тешко је замислити искључење од стране Цркве одраслих који то траже, у погледу фигуре кумова на крштењу и сведока венчања, односно народа позваног да подржи заинтересоване за веру , индикације Ватикана су можда без преседана. С друге стране, Аргентинац Фернандез одговара на апел папе Фрање – „тодос, тодос, тодос“ – којим је Папа више пута тражио да свима пожели добродошлицу у Цркву.

Транссексуалци и крштење.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Транссексуалац, који је такође подвргнут хормонском лечењу и операцији промене пола, може да се крсти под истим условима као и остали верници, ако не постоје ситуације у којима постоји ризик од генерисања јавног скандала или дезоријентације код верника. У случају деце или адолесцената са транссексуалним проблемима, ако су добро припремљени и вољни, могу примити крштење“, наводи Ватикан.

Прочитајте још:  Мајмунске богиње нису болест хомосексуалаца. Ево шта су чињенице! [ИСПРАВКА]

Транс особа може бити и сведок на венчању или кум крштеном: „Под одређеним условима, одрасли транссексуалац ​​који је такође подвргнут хормонском лечењу и операцији промене пола може бити примљен у улогу кума или куме. Овај задатак је права, пастирска разборитост захтева да се то не дозволи ако постоји опасност од скандала“.

Ватикан се такође се позабавио и проблемом геј родитеља или оних који су родили дете у трудноћи за друге.

“Да ли се двоје хомо-афективних људи могу појавити као родитељи детета, које мора бити крштено и које је усвојено или добијено другим методама као што је изнајмљена материца?“, упитао је бискуп бразилски Ватикан.

Одговор Дикастерија вере био је: „Да би дете било крштено, мора постојати основана нада да ће се школовати у католичкој вери“.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ватикан одобрио транскрштења и ЛГБТ особама да буду кумови

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *