Орбан не одустаје: Нема ништа од Украјине од ЕУ, мировни споразум није потписан по директиви САД

0
мађарска

Виктор Орбан (www.globallookpress.com © Britta Pedersen/dpa)

Будимпешта из дипломатских и обавештајних извора зна да Украјина, по налогу Сједињених Америчких Држава, није потписала предлог мировног споразума у Истанбулу у марту 2022. године, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

Према његовим речима, у дипломатском свету добро је познато оно што је раније изјавио бивши немачки канцелар Герхард Шредер о преговорима Русије и Украјине у марту 2022. године, иако то званичне немачке власти нису потврдиле.

„Знамо из разних извештаја и обавештајних извора да је 2022. године у Истанбулу, где су одржани затворени преговори, постојао споразум, који, према дипломатским гласинама, Украјинци нису потписали по инструкцијама САД“, рекао је Орбан за радио „Кошут“.

Раније је Шредер изјавио да је Кијев био спреман да пристане на мировни споразум са Русијом у марту 2022. године, али то није остварено због притиска Вашингтона.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је раније за „РТ Арабик“ да Русија има политичку вољу и спремност за дијалог са Кијевом, али за то нема основа.

Председник Украјине Владимир Зеленски оценио је да преговори између Москве и Кијева нису могући док се руска војска налази на територији Украјине.

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *