Амерички професор са Принстона позива на легализацију ЗООФИЛИЈЕ, тражи да ЛГБТQ дода слово З

0

Амерички професор са Принстона позива на легализацију ЗООФИЛИЈЕ, тражи да ЛГБТQ дода слово З.

Секс са животињама више не би требало сматрати табуом у друштву, каже професор Универзитета Принстон Питер Сингер који је изјавио да је време да друштво прихвати да је зоофилија „ морално дозвољена“.

Према Дејли Калер-у , Питер Сингер је професор биоетике крајње левице на Универзитетском центру за људске вредности Принстона.

Прочитајте још:  Пољска економија у паду први пут од 1993. године
Сингер такође себе описује као активисту за права животиња, пошто је написао књиге попут „Зашто веган? Етички јести“ и „Ослобођење животиња сада“.

Сингер је у среду твитовао везу до чланка у часопису под насловом „Зоофилија је морално дозвољена“, који је описао као „провоцирајући на размишљање“ и рекао да „изазива један од најјачих табуа у друштву“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„ Ово дело доводи у питање један од најјачих друштвених табуа и заговара моралну дозвољеност неких облика сексуалног контакта између људи и животиња. Овај чланак нуди контроверзну перспективу која позива на озбиљну и отворену дискусију о етици животиња и сексуалној етици“, објавила је Сингер на Кс, платформи раније познатој као Твитер.

Прочитајте још:  Хамас поново ударио на Тел Авив
Чланак, написан под псеудонимом „Фира Бенсто“, каже да нема „ништа лоше“ у томе што људи имају секс са животињама. Први пут је објављен у октобру у „Журнал оф Контровержл Идеас“.

„Секс са животињама је снажан друштвени табу који своје практичаре излаже крајњем огорчењу и стигми“, делимично се наводи у чланку.

„Зоофилија је једна од ретких сексуалних оријентација (заједно са нпр. некрофилијом или педофилијом) која је остала забрањена и која је остављена по страни од покрета сексуалног ослобођења у последњих педесет година. Желео бих да тврдим да је ово грешка. У ствари, нема ништа лоше у сексу са животињама: то није инхерентно проблематична сексуална пракса.”

Прочитајте још:  Илон Маск: "Рађајте децу, иначе ћемо изумрети!"
Сингер је у прошлости износио и друга бизарна мишљења, укључујући и тврдњу да људи треба да избегавају да једу месо како би спречили глобално загревање и подстакли „ хуманији“ третман према животињама.

„Година првог Дана планете Земље, 1970, била је година када сам престао да једем месо“, написао је Сингер једном у Њујорк тајмсу.

„Нисам то урадио да бих спасио Земљу, већ зато што сам схватио да не постоји етичко оправдање за третирање животиња као машина за претварање хране у месо, млеко и јаја.”

Нулта тачка

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *