Милица Ђурђевић Стаменковски: За нас је данас Дан победе

0

Поводом 11. новембра, када се обележава потписивање примирја у Првом светском рату, председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски посетила је кућу српске хероине Милунке Савић, Српкиње коју су Французи називали Јованком Орлеанком и били задивљени њеним подвизима.

„Данас у тој истој Француској одржава се Мировни самит, где учествују Аљбин Курти и Вјоса Османи као представници лажне и непризнате “државе Косово”“, истакла је Ђурђевић Стаменковски.

Она је овај догађај оценила као додатно понижење за Србију која је без обзира на губитке у Првом светском рату била победник.

„Тзв. застава лажне државе, настале на кршењу међународног права, уздигнута је заједно са заставом Србије која је у Првом светском рату изгубила трећину становништва. И то најбоље показује какав је однос Европске уније према Србији, али и према историји читаве Европе”, рекла је Ђурђевић.

“Србија се данас поново суочава са ултиматумима да се одрекне своје државности и слободе и ми их морамо одбацити, баш као што су то учинили и наши преци”, закључила је председница Српске странке Заветници.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *