Сергеј Лавров: Прелиминарни услови за преговоре са ЕУ за Србију су геополитичка вежба

1
лавров

Сергеј Лавров: Прелиминарни услови за преговоре са ЕУ за Србију су геополитичка вежба.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров критиковао је предуслове ЕУ да Србија почне преговоре о чланству у унији. Он их је назвао геополитичком вежбом.

Руски министар за програм “Москва. Кремљ. Путин” прокоментарисао је услове које је поставила Европска унија. Како је приметио Сергеј Лавров , Србија је затражила од Брисела да то не заборави када Украјина и Молдавија буду примљене у Унију. Као одговор, Београд је добио услове да се придружи антируским санкцијама. „ Сада је ово чисто геополитичка вежба: одустаните од Косова, подржите антируске санкције, па ћемо видети “, додао је Лавров.

Прочитајте још:  Апел Епархије рашко-призренске: Кад наш народ страда, Црква има дужност да дигне глас
8. новембра се сазнало да је Брисел позвао Србију да направи нове компромисе о Косову у оквиру преговора са властима косовских Албанаца под окриљем Европске уније, као и да подржи антируске санкције. Европска комисија објавила је годишњи извештај у којем извештава о напретку земаља Западног Балкана по питању европских интеграција. У документу је било речи и о Србији.

Како се наводи у извештају, Србија у погледу добросуседских односа и регионалне сарадње иде путем добрих билатералних односа са суседним земљама. Аутори документа указали су на унапређење односа са Хрватском и интензивнију сарадњу са Мађарском.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Угоститељи нису спремни за мере, штету нико не надокнађује
Истовремено, од Србије се тражи да направи компромисе како би погурала процес нормализације односа са Косовом. Осим тога, Брисел је од Србије захтевао већу доследност са спољном и безбедносном политиком Уније. То подразумева придруживање санкцијама Русији.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Сергеј Лавров: Прелиминарни услови за преговоре са ЕУ за Србију су геополитичка вежба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *