Бивши министар привреде Раде Баста излази на изборе као Југословен

0
баста

Раде Баста (Printskrin Rade Basta/Instagram)

Бивши министар привреде Раде Баста излази на изборе као Југословен.

На предстојећим изборима 17. децембра бивши министар привреде Раде Баста излази као Југословен, са јасним планом и програмом „Европски пут САД И ОДМАХ“, сазнаје Данас.

Прочитајте још:  Горе је него 1881, Руси ће кренути ка Србији, ми ћемо им увести санкције!
Да се изјашњава као Југословен, Баста је дао изјаву у надлежној градској управи и тиме се сврстао међу више од 27.000 грађана Србије који су се на прошлом попису изјаснили као Југословени.

„Бивши министар Раде Баста се јавно изјашњава као Југословен већ дуги низ година јер сматра да је ова идеја блиска европским вредностима заједништва, поштовања грађана и њихових права, као и достојанства сваког појединца. Није у питању носталгија, у питању је жеља да се превазиђу међуетнички сукоби који евидентно постоје у региону Западног Балкана и да се све државе окрену заједничкој перспективи уласка у Европску унију. Његово мишљење је да се једино тако може гарантовати мир за овај регион“, поручују саговорници Данаса упућени у детаље.

Прочитајте још:  Тончев тврди да НИЈЕ УТИЦАО на доделу новца клубу који води ЊЕГОВ СИН
За Басту, додају они, одувек је било битно поштовање националних мањина, а део његовог политичког програма је недвосмислено прихватање различитости, смањење говора мржње и смисленије и свеобухватније интеграције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Према његовом мишљењу, без обзира на све критике југословенског система, то је била мултиетничка држава која је баштинила вредности какве данас представља Европска унија. Зато му је политички приоритет што бржи улазак Србије, као и комшијских земаља, у ЕУ јер је то за њега једини пут друштвеног, економског и политичког напретка „, истичу саговорници Данаса.

Данас.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *