Лажни албански монах провоцирао испред Цетињског манастира: Похвалио се сусретима са Мирашем и Дританом

0

Лажни албански монах провоцирао испред Цетињског манастира: Похвалио се сусретима са Мирашем и Дританом.

Албански држављанин Никола Џуфка који се представља као свештеник на свом Фејсбук профилу објавио је фотографије са сусрета са митрополитом лажне Црногорске православне цркве Михаилом на Цетињу, као и провокативну фотографију начињену испред Цетињског манастира, на којој је скрштеним длановима начинио алузију на албанског двоглавог орла.

”Историјски!

Имао сам част да се сусретнем са митрополитом црногорским, његовим преосвештенством Михаилом. Био сам изненађен чињеницом да његово преосвештенство савршено познаје Албанску цркву и до детаља живот и ђело Фан Нолија. Црногорска црква је независна од српске демонске цркве. На овом састанку разговарали смо о суштинским стварима за будућност двије цркве: албанске и црногорске. Међусобно смо размијенили савјете, али његова главна порука је била: ”Албанци заслужују националну цркву далеко од српске и грчке”, те да су Албанци већински муслимански народ, али да је Албанска црква срце Албанаца. У свакој земљи у којој се говори албански мора постојати Албанска црква, нпр. на Косову, Сјеверној Македонији, Црној Гори, Чамерији…

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Албанска православна црква Елбасана је духовни, вјерски и патриотски центар Албанаца свуда”.

Такође, Џужка је на објавио и фотографију са доскорашњим премијером Дританом Абазовићем, написавши: “Братски састанак са Дританом Абазовићем на којем смо разговарали о Албанској националној Цркви Елбасан, Фан Нолију и будућности Албанске цркве у Црној Гори”.

Албанска Православна митрополија Елбасана је путем званичног сајта радија ”Васкрсење” упознала јавност да је реч о варалици и лажном свештенику.

У албанској јавности Џуфка је познат изјавама пуним националне мржње и идејама о протеривању архиепископа Анастасија из Албаније, о оснивању косовске цркве итд.

Прочитајте још:  Трансплантација материце трансродним особама се проучава

Борба.ме/ИН4С

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *