Руски бизнисмен тражи од Црне Горе 21 милион евра

1
Црна Гора-Русија

Црна Гора-Русија

Руски бизнисмен тражи од Црне Горе 21 милион евра.

Некадашњи власник Рудника боксита у Никшићу, руски бизнисмен Олег Дерипаска потражује од ове компаније у стечају више од 21 милион евра, од чега 17.148.205 евра позајмљених компанији у периоду док је он газдовао њом, као и 4.397.645 евра камате, што бивши радници оспоравају.

Овај спор траје већ 10 година, а радници тврде да ова средства никада нису ушла у компанију, што поткрепљују чињеницом да им ниједна институција није доставила валидан документ који би потврдио трансфер средстава, као ни то ко је и да ли је подигао наведени новац.

Прочитајте још:  Преминуо Владимир Жириновски
Према наводима представника радника Раша Чивовића, овај предмет један је од најочигледнијих примера корупције у држави, на који нико не жели да се осврне.

– Тражим да од Централне банке затражите податак да ли је поменути новац уплаћен, односно да ли је ушао у Црну Гору преко литванске банке, јер вештак нема податак да је неко од надлежних у Руднику подигао тај новац. Очигледно је да спрега између бивших судија и других надлежних органа чини све како би се овај случај заташкао, а радници натерали да одустану од судског поступка,  каже Чивовић, преноси “Дан”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Шта блокада од стране ЕУ значи за руски Калињинград
Чивовић је подсетио да око 200 бивших радника Рудника боксита не могу да наплате своја потраживања, која су очекивали да наплате од продаје управне зграде предузећа. Наиме, новац је уплаћен мађарској компанији која је извозила руду за Зворник, на име изгубљене добити. Чивовић тврди да тај новац није смео да заврши на рачуну компаније, јер су сви уговори у току стечаја ништави. Зграду Рудника откупила је њемачка компанија “Лидл”.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Руски бизнисмен тражи од Црне Горе 21 милион евра

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *