Бајден потписао: Без додатне помоћи за Израел и Украјину

2
бајден, америке

Џо Бајден

Председник САД Џозеф Бајден потписао је нацрт закона за финансирање владе који не укључује додатну финансијску помоћ Израелу нити Украјини, саопштила је Бела кућа, преносе “РИА Новости”.

Претходно је пројекат подржао Сенат, а Представнички дом Конгреса одобрио је документ 14. новембра.

Бајден је, како преноси Ројтерс, предлог закона потписао на маргинама свечане вечере у Сан Франциску, где су се окупили лидери Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕЦ).

Закон не предвиђа издвајање 106 милијарди долара које тражи администрација за помоћ Украјини и Израелу, на чему инсистирају демократе, али ни смањење буџета које траже републиканци.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Претходно су предлог закона подржали Сенат и Представнички дом, а ступа на снагу када га председник потпише. Медији у САД оцењују да је реч о краткорочном решењу, јер би до обуставе рада владе могло да дође већ почетком следеће године. Амерички Конгрес због тога има само неколико месеци да постигне дугорочни договор о потрошњи на нивоу федералне владе.

Раније је портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби казао да нови пакети америчке помоћи Украјини смањују се због престанка договорених средстава за подршку Кијеву.

“Средства у америчком буџету за помоћ Кијеву су скоро нестала, што ће се лоше одразити на одбрамбене способности Украјине”, рекао је Кирби, коментаришући недостатак сагласности америчког Конгреса за пружање даље помоћи Кијеву, укључујући војну.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Бајден потписао: Без додатне помоћи за Израел и Украјину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *