Ово што се дешава сада у Израелу и Палестини јесте припрема за свеопшти рат против Руске Федерације

0
рат

Палестина (Фото: Pixabay)

Ово што се дешава сада у Израелу и Палестини јесте припрема за рат против Руске Федерације

Група експерата Уједињених нација саопштила је да постоје докази о све већем геноцидном хушкању против палестинског народа у тешким кршењима права које је починио Израел.

Додали су да су дубоко узнемирени због подршке одређених влада Израелу и неуспеха међународног система да се мобилише и спречи геноцид.

Занимљиво је да се резолуцијом коју је усвојио прексиноћ Савет безбедности,а коју је предложила Малта, позива на хуманитарну паузу у Појасу Газе, али не и на прекид ватре или примирје. Зашто? Шта то показује?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Покренути овим питањима, започели су разговор гости у студију Kурир телевизије – специјалиста за безбедност Светислав Лутовац и академик и професор др Драган Раденовић.

Раденовић је истакао да живимо у времену одлука које нису обавезујуће.

– Уједињене нације су изгубиле своју улогу. Ми смо овде започели разговор о специјалној операцији у Украјини очекујући да ће нека нова Јалта створити нове колективитете у свету који ће другачије изгледати. Међутим, када је овај рат у Израелу, постао рат између муслимана и Јевреја, сада је тешко дефинисати о чему је реч. Налазимо се у непријатној ситуацији после изјаве амбасадора Ирана у Сарајеву да ће они – Иран – бранити своју браћу. Замислите, ми смо стварна браћа ми хришћани и муслимани. Са једног извора су обе религије! – рекао је Раденовић.

Подсетио је на амерички обавештајни и светски систем који није дефинисао појам тероризам.

– Овим појмом смо се сви бавили не знајући шта је предмет наших истраживања. Сада, се може очекивати општи рат, који ће прећи на читав регион Блиског Истока до граница Авганистана, укључујући чак и Пакистан. Сада се разлози ратним обрачунима не могу назрети, осим што је ова, на неки начин роботизована жена која води ЕУ, јавно рекла, сасвим случајно, јер изгледа да јој програм није радио на најбољи начин – рекао је па истакао KОЈИ ЈЕ ПРАВИ ПОKРЕТАЧ РАТА У ИЗРАЕЛУ:

Прочитајте још:  Јака експлозија на граници: Северна Кореја дигла у ваздух канцеларију за везу са Јужном Корејом?

-Овај рат се сада води због коришћења фосилних горива који су откривени поред Газе! Тамо су сада истраживачки центри. Видите како смо за час затворили тај круг, како би он био јасан и онима који не могу да разумеју све процесе који су у току. Методологија ратних сукоба је добијање предности у економији! – истакао је Раденовић.

Лутовац је, сложивши се са саговорником у потпуности, нагласио да би што пре требало да се пробудимо из овог сна.

– Истина је да не постоји дефиниција тероризма. Сведоци смо овог времена. Имали смо лошу ситуацију са Kосовом и Метохијом, где је Резолуција 1244 необавезујућа. Сила је изнад права на глобалном нивоу. Сада, ако посматрамо феномен мало шире, видимо да је ОВK била на листи ЦИА као терористичка организација. И дан данас је подржавају! Спавача има свуда по Европи и свету и у региону, муџахедини, чак је и део Хамаса учествовао у сукобу у Босни, под службом Алије Изетбеговића – подсетио је, па се дотакао дешавања у појасу Газе и стравичне одмазде Израела над Палестинцима.

– Хамас је на листи као терористичка организација. Међутим Енглеска га не дефинише тако. За Русију, Kину, Индију, Иран, Хамас је паравојна организација и политичка организација и ја је не бих третирао као терористичку. Тероризам је оно што иде на штету недужних грађана. Исто важи и за Хезболах. Све што укључује недужне жртве то је тероризам – дао је дефиницију Лутовац.

Раденовић је све вести које су везане за Израел, назвао скретањем пажње са стварних дешавања на Блиском Истоку.

Прочитајте још:  Русија – ЕАЕУ: јачање позиција на јужним крилима

– Идеја свих ових ратова је таква да се морала тамо спровести, а ово што се дешава сада у Израелу и Палестини јесте припрема за рат против Руске Федерације! Требао им је јак повод да иселе Палестинце, покушавајући на тај начин да поделе и Арапе и Суните и Шите, како не би могли јединствено да делују против њих. Не треба заборавити да су сви муслимани на Балкану под утицајем Америке, док год пандан Ердогану седи у САД, иза тога стоји озбиљна подела на оне муслимане који другачије размишљају и чак и другачије тумаче Kууран, зато је застрашујућа изјава амбасадора Ирана у Сарајеву – закључио је Раденовић.

Kурир.рс

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *