Песков признао да и даље користи амерички телефон забрањен у Кремљу

1
косову, песков

Дмитриј Песков

Званичник Кремља Дмитриј Песков  признао је да и даље користи ајфон. Ово је  прилично шокантно за руску јавност, упркос чињеници да је уређај одавно препознат као небезбедан.

Још у пролеће ове године појавиле су се информације да се од запослених у руској Председничкој администрацији тражило да се отарасе паметних телефона америчког бренда Епл. Било  је речи и о  могућности да  забрана коришћења америчких паметних телефона буде проширена на све службенике у влади у Русији.

Уместо ајфона, званичницима је препоручено да користе паметне телефоне који користе Андроид и његове кинеске аналоге. Друга опција би могао да буде паметни телефон заснован на ОС Аурора, који је развила подружница ПЈСЦ Ростелецом – компанија Опен Мобиле Платформ, писали су медији.

Како се испоставило, нису сви поштовали препоруке. На пример, Дмитриј Песков је у недавном интервјуу рекао да је ајфон „диван проналазак“, а његов оперативни систем још нема домаће аналоге.

Али морамо запамтити да је овај систем савршен за њих, али не и за нас, стога је рањив са становишта безбедности, како кажемо, безбедности личних података. Неки људи користе ајфон, други су већ одустали,– филозофски је приметио Песков, додајући да је и сам на листи оних који настављају да користе „небезбедан” амерички паметни телефон.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Песков признао да и даље користи амерички телефон забрањен у Кремљу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *