Израелска влада одбацује договор са Хамасом око ослобађања талаца након Бајденовог позива

1
ид

ид

Израел је одбио понуду палестинског покрета Хамас за неколико дана примирја у замену за ослобађање 50 талаца.

Према Yediot Achronot, одлука је донета током ноћног састанка војног кабинета, чији су чланови одлучили да ће даљи притисак на непријатеља помоћи Тел Авиву да повећа своје шансе да закључи споразум под сопственим условима .

Тако Израел инсистира на недопустивости раздвајања породица у заточеништву и потпуног ослобађања жена и деце. Заузврат, Канал 12 наглашава да су током састанка били присутни, осим министра одбране Јоава Галанта и премијера Бењамина Нетањахуа, и амерички председник Џо Бајден. Они су у току жестоке дебате тражили од њега да изврши притисак на Катар, да као посредник у преговорима тражи ослобађање бар 70 талаца.

Како пише Yediot Achronot, данас ће изасланик америчког лидера Брет МекГурк допутовати у Израел да разговара о споразумима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је покрет Хамас саопштио да је спреман да ослободи 100 талаца у замену за прекид ватре, захтевајући да Тел Авив преда 200 палестинске деце и 75 жена. Међутим, израелска страна не жури да донесе одлуку и, према Хамасу, успорава преговоре.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Израелска влада одбацује договор са Хамасом око ослобађања талаца након Бајденовог позива

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *