Милица Ђурђевић: Не зна се да ли је у Србији већи проблем стерилитет или абортуси (ВИДЕО)

0

Милица Ђурђевић Стаменковски

У Србији се годишње обави више абортуса него што се роди беба. Србија је шампион по броју абортуса.У просеку, свака Српкиња абортира три пута.

Према последњим статистикама број абортуса који се у Србији уради у току једне године је између 100 и 200 хиљада, са друге стране број преко сто хиљада парова се бори са проблемом неплодности.

На ту тему се осврнула и Милица Ђурђевић Стаменковски рекавши да зна кроз шта пролазе парови у Србији који желе да добију децу а не могу, и да би волела да се свест о проблему абортуса дигне на види ниво.

“Проблем стерилитета у Србији је епидемија. Видела сам кроз какве све проблеме пролазе родитељи, мајке, само да уђу у процес вантелесне оплодње. У истој згради, годишње се изврши 100.000 абортуса. То је 100.000 душа које нису рођене, то је 100.000 мање Срба. Не желим да улазим ни у чије приватне одлуке, али сам морала да се запитам – шта би било када би те мајке које су дошле да изврше абортус, само прошле кроз тај ходник где су дошле оне које се боре за живот? Да ли би промениле одлуку и дале прилику тој малој души да се роди? Јако је важно да дигнемо свест о томе и да станемо иза свих тих људи”, написала је Ђурђевић на свом Х профилу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *